Četvrtak, 25.08.2011.

Informacija o sufinanciranju kupnje udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola

Temeljem Pravilnika o socijalnoj skrbi Grada Sinja (čl. 12. toč. 3.a) Grad Sinj će i ove školske godine sufinancirati kupnju udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola sa prebivalištem na području Grada Sinja, kojima prihod po članu obitelji za mjesec prije podnošenja zamolbe ne prelazi iznos od 700,00 kuna, a ne ostvaruju ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi.

Obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju ostvaruju ovu subvenciju ako im iznos primanja po članu obitelji ne prelazi 2.000,00 kuna.
Novčani iznosi kojim će se sufinancirati kupnja udžbenika su:
-300,00 kuna učencima od 1. do 4. razreda osnovne škole;
-700,00 kuna učenicima od 5.do 8. razreda osnovne škole i srednjih škola.

Odluku o isplati subvencije donosi Socijalno vijeće Grada Sinja.

Obrazac za podnošenje zamolbe kao i ostale informacije glede narečene subvencije zainteresirani mogu dobiti u Uredu Grada (soba 29 i 37 ili na tel.708-608, 708-619 i 708-620) tijekom radnog vremena.

Zamolbe se predaju u pisarnicu Grada Sinja osobno ili poštom najkasnije do  16. rujna 2011. godine.

IZVOR: GRAD SINJ

20 godina od napada na vojarnePolaganjem vijenaca na spomen-obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu danas je u Sinju obilježena 20. obljetnica napada na vojarne bivše JNA i početka oružane obrane od velikosrpske agresije na Cetinski kraj. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljanje Sinjana u Splitu

Od utorka se na splitskoj Rivi održava kulturno-zabavna manifestacija 'Cili svit u Split'.
U sklopu manifestacije predstavljaju se gradovi iz svih dijelova Hrvatske uz raznovrsni kulturni i zabavni program - koncerti klapa, folklorne priredbe, modna revija te gastro ponuda prema običajima kraja iz kojeg dolaze. Sutra će se na Rivi predstaviti grad Sinj.

Organizator sinjskog predstavljanja je Turistička zajednica Sinja, a u okviru programa predstavit će se Sinjske mažoretkinje, Gradska glazna Sinj, KUD Sinj, Mandolinski sastav Osinium, udruga 'Gaj Laberije' te zadruga 'Vridne ruke žena Cetinskog kraja'. Program će početi u 21 sat.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Klapa Hrvace nastupa u Makarskoj

U organizaciji Grada Makarske i makarske Turističke zajednice, ove subote, 27. kolovoza u Makarskoj će se održati 7. Festival klapa uz mandolinu i gitare.
Ovo je jedini festival klapa u Hrvatskoj na kojem klape koriste instrumentalnu pratnju. Na ovogodišnjem festivalu nastupit će devet klapa, među kojima je i klapa Hrvace iz Hrvaca. Festival počinje u 20 sati i 30 minuta, a o pobjedniku će, uz glasove stručnog žirija, odlučivati i glasovi publike.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Komemoracija u Ruduši

U organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Sinja i Cetinskog kraja u Sinju će se sutra održati komemoracija povodom 70 godina od stradanja Prvog splitskog odreda u Ruduši, čija je 24 člana streljala talijanska vojska 26. kolovoza 1941. godine.
Komemoracija će se održati na mjestu stradanja, na Ruduši, u 10 sati. Nakon intoniranja himne skupu će se obratiti predsjednik UABA CK Sinj Ante Veselica, predsjednik UABA grada Splita Josip Milat, predsjednik RNK Split Slaven Žužul, izaslanik SABA RH Krešo Sršen i gradonačelnik Sinja Ivica Glavan. Vijence će zatim položiti predstavnici udruga i RNK Split te ostali.
Podsjetimo, spomenik u Ruduši, koji je podignut 1962. godine u čast boraca Prvog splitskog partizanskog odreda bio je devastiran, a 2009. godine obnovila su ga braća Jozo i Slaven Žužul, građevinski poduzetnici iz Imotskog, vlasnici RNK Split, na inicijativu uprave kluba jer su među 24-oricom strijeljanih bili i članovi ovog splitskog nogometnog kluba.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Jučer je odigran četvrti dan 1. kola turnira na male branke, koji se u organizaciji Udruge za mali nogomet Sinj igra u okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe'.
Donosimo rezultate:
Novo naselje - Pržina Jelen, C.B. Ozzy  2:2 (penali 3:4)
Suhač commerce - Ruzinavi brod  3:2
Fast food Popay - Š.D. Dicmo 6:3

Danas je na rasporedu 5 utakmica. Sastaju se:
20:30h Pelinovac, C.B. Opera - Pekara Šaribok
21:10h Bunga bunga - Š.D. Branitelj
21:50h Pizzeria Fantasia - Neredni 1950
22:30h Brnaze - Šabić Bus

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Promet je srednje gust do pojačan na važnijim cestovnim pravcima. Poteškoće su moguće na dionicama cesta na kojima traju radovi, te duž jadranske obale na prilazima turističkih središta.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zatvoreni su:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba.
IZVOR: HAK
...