Srijeda, 25.08.2010.

19. godišnjica oružanog napada na vojarne bivše JNA

U Sinju je danas, 25. kolovoza, obilježena 19. godišnjica oružanog napada na vojarne bivše JNA. Današnji dan obilježava se i kao dan 126. brigade HV-a.
Predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, obitelji poginulih branitelja, Grada Sinja, policije, vojske,  VAD-a,  političkih stranaka i drugi položili su vijence kod spomenika poginulim braniteljima u Sinju i na mjestima pogibije Luke Ercega, Ivana Kambera, Ante Baraća i pred bistom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.
Misu zadušnicu u crkvi Gospe Sinjske služio je fra. Tino Labrović. 

Obilježavajući 19. godišnjicu napada JNA i srbočetničkih formacija na Vrliku, predstavnici Grada Vrlike i HVIDR-e polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odali su počast na mjestima pogibije pokojnih Ive Lelasa, Ivana Tomaša, Ilije Perajice i Ante Baraća.

U sinjskoj ispostavi Porezne uprave za obradu je ostalo još 450 prijava

Od ukupno zaprimljenih 13980 prijava poreza na dohodak u prošloj godini, sinjskoj ispostavi Porezne uprave za obradu je ostalo još 450 prijava. Očekuje se kako će sve prijave biti obrađene do sredine rujna, nakon čega će ići i isplate.

Obavijest

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi  u ovoj školskoj godini osiguralo je  financijska sredstva u svrhu nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola, te za financiranje međumjesnog prijevoza učenika srednjih škola. 
Jednokratnu pomoć radi nabave školskih udžbenika i drugih nastavnih sredstava odobravat će Centar za socijalnu skrb, korisnicima  prava na stalnu pomoć i korisnicima prava na skrb izvan vlastite obitelji kojima je smještaj osiguran u udomiteljskoj obitelji, a polaznici su osnovne ili srednje škole.

Obavijest

Zbog radova sanacije mosta za sav promet je zatvorena županijska cesta Potravlje–Satrić. Promet će biti reguliran privremenom prometnom signalizacijom

Obavijest

GODIŠNJA REDOVNA SKUPŠTINA UDRUGE OBITELJI SA 4 I VIŠE DJECE ODRŽAT ĆE SE U SINJU-DVORANA ČUDOTVORNE GOSPE SINJSKE-FRANJEVAČKI SAMOSTAN U PETAK 27.08.2010. g.  U 19:00 h

Kino danas

U sinjskom kinu večeras se prikazuje animirani film za djecu “Kako izdresirati zmaja”. Film je sinkroniziran na hrvatski. Početak je u 18,30 sati.

Kronika 92

Dana 23.08.2010. godine, oko 20,30 sati, u blizini naplatnih kućica u Bisku, policijski službenici PP Vrgorac i PGP Trilj u osobnom automobilu "Audi" zatekli su 37-godišnjaka. Na tlo je odbacio dva smotuljka droge heroin u ukupnoj količini od 220 grama. Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga obavili su pretragu navedenog vozila i stana na području Trogira kojeg koristi 37-godišnjak. Pronađeno je i privremeno oduzeto 210 tableta "heptanona", četiri vage i pištolj kojeg nezakonito posjeduje. Uz kaznenu prijavu privest će se istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Brza cesta Solin-Klis (D 1) bit će zatvarana na 15 minuta danas između 17:00 i 17:30. Obilazno će se voziti starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK