Utorak, 25.08.2009.

DAN ORUžANOG NAPADA NA VOJARNE BIVšE JNA I DAN 126. BRIGADE HVUdruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sinja danas,25. Kolovoza, obilježava 18-tu godišnjicu oružanog napada na vojarne bivše JNA u Sinju. Današnji dan obilježava se kao i dan 126. brigade HV-a.
Obilježavanje godišnjice počelo je u 9 sati polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima ispred zgrade Gradske uprave. Vijence su položili predstavnici grada Sinja, općine Hrvace, obitelji poginulih branitelja , Udruge proizišle iz Domovinskog rata, VAD, političkih stranaka i drugi. Vijenci su položeni i na mjesto pogibije Luke Ercega, Ivana Kambera i Ante Baraća. Svetu misu zadušnicu u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske predvodio je brat pok. Luke fra. Ivan Erceg uz asistenciju sinjskog župnika fra. Nikice Ajdučića.

OBAVIJEST

Danas, 25. kolovoza, u 18 sati u osnovnoj školi Ivana Lovrića u Glavicama vršit će se zamjena udžbenika nižih razreda te osnovne škole. Posebno su obavijestili roditelje učenika prvih razreda da danas mogu doći predignuti udžbenik i vježbenicu engleskog jezika.

POčELA "ZABAVNA šKOLA NOGOMETA"Danas, 25. kolovoza, je počela Zabavna škola nogometa za djecu od od 7 do 12 godina. Programi će se odvijati na sinjskom Gradskom stadionu do subote 30.kolovoza, a obuhvatiti će kao i prethodne 4 godine 200-tinjak djece. školu je otvorio gradonačelnik Ivica Glavan. Projekt zabavne škole u Sinju se pod pokroviteljstvom UEFE održava već petu godinu, a interes je svake godine sve veći. Kako doznajemo od voditeljice škole Prof. Ive Mušterić i ove godine u školu se upisalo više od 200 djece, a pet dana koliko traju programi djeca će se naučiti raznim vještina s loptom. I ove godine u program rada je uključena i grupa od dvadesetak djece sa posebnim potrebama iz centra "Juraj Bonacci". škola će završiti u subotu 30-tog, a sudionicima će biti podijeljene diplome i nagrade kao i sportska oprema.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još samo danas od 18.30 sati prikazuje se film "Hanna Montanna".