Ponedjeljak, 25.08.2008.

Obilježavanje 17. godišnjice napada na vojarne

Povodom obilježavanja 17-godišnjice napada na vojarne u Sinju, u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sinj, jutros su položeni vijenci kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, te kod spomen obilježja poginulih branitelja Luke Ercega i Ivana Kambera. Vijence su položili predstavnici udruga iz Domovinskog rata, grada Sinja, političkih stranaka i Hrvatske vojske. Misa zadužnica služena je u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske.

DJEčJE ALKE U SINJU

Slavodobitnik 53. Vučkovića dječje Alke je devetogodišnji alajčauš Bodaja, pravim imenom Bernard Vučković. Pobjednik je postao s 11 punata, nakon pripetavanja s alkarićem šnicelom.
Dječju Alku je paratilo oko 2 tisuće gledatelja.

Pobjednik Alke Baljkov most je Nikola Pervan, koji je sakupio 8 punata, a Alke Gradski park Nedo Knezović, koji je u tri trke sakupio maksimalan broj punata 9.

Završeni "Dani Alke i Velike Gospe 2008."

Spuštanjem zastave Kulturno-zabavno-športske manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe" sinoć je službeno završilo ovogodišnje sinjsko kulturno ljeto. Zastavu su spustili slavodobitnik Vučkovića dječje Alke Bodaja i gradonačelnik Sinja Ivan Nasić.

KRONIKA 92

Na otvaranju lovne sezone na prepelice i divlje golubove u Sinjskom polju, jučer, nešto prije 8 sati teže tjelesne ozljede zadobio je 49-godišnji lovac iz Glavica. Od eksplozije puške lovac je zadobio ozljede šake. Nakon pružene prve pomoći na odjelu Hitne medicinske pomoći u Sinju upućen u KBC Split. Nesreća se dogodila kod Turjačkog mosta.

KRONIKA 93

U Otoku je sinoć oko 21 sat izbio požar u kojem su gorile stare gume i daske, te drugi otpad. Vatra se proširila, a izgorjelo je oko tri tisuće metara trave. Požar je ugašen oko 24,00 sata.
U Potravlju je oko 19,30 sati izibio požar u kojem je izgorilo oko 300 metara trave. Sinjski vatrogasci vatru su ugasili oko 20,15 sati.

SJEDNICA POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Sinjsko gradsko poglavarstvo sutra će održati 86. sjednicu na kojoj će raspravljati o samo jednoj točki Dnevnoga reda: Prijedlogu odluke o financiranju izgradnje komunalne infarstrukture dijela 1. faze Gospodarske zone Kukuzovac i nadzora na izgradnji objakata komunalne infrastrukture u 1. fazi.

Sastanak sinjskog Poglavarstva i Nadzornog odbora Gospodarske zone Kukuzovac, koji je bio najavljen za danas, održat će se sutra. Očekuje se da će nakon sastanka biti objavljen natječaj za izbor izvođača radova na kompletnoj infrastrukturi 1. faze Gospodarske zone Kukuzovac.

OBAVIJEST

Sutra, 26. kolovoza, u 11,00 sati u sinjskog vijećnici održat će se predavanje za stočare, na temu "Izmjene operativnog plana kreditiranja govedarstva". Organizator je Hrvatski zavod za poljoprivredno-savjetodavnu službu.

KOMEMORACIJA

Sutra, 26. kolovoza, će se u Sinju obilježiti 67. godišnjica streljanja 1. splitskog-partizanskog odreda. Talijanska vojska je 26. kolovoza 1941. godine na Ruduši u Sinju strijeljala 24 člana ovoga odreda. Komemoraciji će nazočiti predstavnici Grada Sinja, Udruga antifašističkih boraca Sinja, Udruga antifašističkih boraca županijskog odbora i grada Splita, te rodbina i prijatelji strijeljanih boraca, kao i druge političke organizacije. Komemorativni skup će se održati u 9,30 sati.

KINO DANAS

Na repartoaru sinjskog kina večeras su dva filma. U 18,30 sati prikazuje se animirani film sinkroniziran na hrvatski jezik "Kung Fu Panda", a u 20,00 sati Batman - vitez tame.

SPORT

članovi Motokross kluba Cetina Grab Ivan i Petar Kundid u subotu su nastupili na noćnom super krosu-otvorenom prvenstvu Hrvatske. U najjačoj open klasi do 500 kubika Ivan je bio 7. a u klasi Em X K-1, 85 seniori Petar je osvojio 3 mjesto.
Na natjecanju je nastupilo 180 vozača iz Hrvatske, Slovenije i Italije u svim klasama.

U pripremnoj utakmici, koja je igrana jučer na Golim Brdima u Otoku, OSK je s 2 : 0 pobijedio čaporice. Pogotke su postigli Porobija i Vuleta.

OBAVIJEST

SPLIT - Zbog nedovoljnih količina krvi, krvnih grupa B i AB, iz splitskog Kliničkog bolničkog centra pozivaju građane na darivanje krvi.
Na Odjelu za transfuziju KBC-a Split prošli tjedan uzeto je preko 300 doza krvi, no zalihe krvnih grupa B i AB nisu više dostatne kao ranije, izjavila je za Radio Dalmaciju voditeljica Odjela za transfuziju doktorica Jela Mratinović Mikulandra.

Iz bolnice pozivaju sve dobre ljude da svaki dan u vremensku razdoblju od 7 - 15 sati dođu dati dragocjenu tekućinu.
IZVOR: www.radiodalmacija.hr