Subota, 25.08.2007.

16. GODIšNJICA NAPADA NA VOJARNEDanas se obilježava 16 godišnjica napada na tadašnje kasarne bivše JNA, tim povodom Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Sinj organizirala je polaganje vijenaca na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima ispred zgrade Gradske uprave.
Vijence su položili obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici grada Sinja na čelu s gradonačelnikom, pomoćnik ministra za gospodarstvo i umirovljeni brigadir Ante Vučić, dožupan Luka Brčić, saborski zastupnik Jure Bitunjac, predstavnici vojske i policije. Vijence su položili i predstavnici parlamentarnih stranaka HDZ-a, HSS , HSLS-a i HSU-a. Kao što su i najavili u današnjem dnevnom tisku pozivu na polaganje vijenaca nisu se odazvali predstavnici sinjskog SDP-a. Nakon polaganja vijenaca ispred zgrade Gradske uprave vijenci su položeni i kod spomen obilježja gdje su poginuli Luka Erceg i Ivan Kamber. Sveta misa zadušnica služena je u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske.

14. DJEčJA ALKA BAZANA

Na Bazani su počela natjecanja za 14. dječju Alku Bazana, na kojoj će nastupiti 12 dječaka do 10 godina koje predvodi popularni Bore Lee. čoja počinju u 18,00, a Alka će se trčati u nedjelju u 17,oo sati.
Tradicionalne dječje alkarske svečanosti ovog vikenda bit će i na Baljkovu mostu u Sinju, čoja je najavljena za 18 sati.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove organizira jednodnevni izlet u Omiš i izletište Radmanove mlinice, u četvrtak 30. kolovoza. Prijave se vrše svakim danom od 8,00 do 11,00 sati u prostorijama udruge kod Peškarije.

SPORT

Na terenima Konjičkog kluba Sveti Mihovil Trilj jutros je počelo prvenstvo Hrvatske u preponskom jahanju. Prvenstvo je počelo natjecanjem za kadetske uzraste, a u nedjelju će se održati finalno natjecanje za seniore.
I ove godine na natjecanju su se okupili najpoznatiji preponski jahači među kojima su Levanić, šimleša i Gugić.

Danas starta 3. Hrvatska nogometna liga jug. Junak u 17,30 sati igra u Benkovcu protiv Velebita, a u isto vrijeme na svom igralištu Hrvace se sastaju s Primorcem iz Biograda