Petak, 25.08.2006.

Novčana sredstva za kupnju ili sufinanciranje kupnje udžbenika



Temeljem Zaključka Gradskog poglavarstva Grada Sinja odobrena su novčana sredstva za kupnju ili sufinanciranje kupnje udžbenika učenicima prvih razreda osnovnih škola iz obitelji sa troje i više djece, odnosno djece iz obitelji kojima prihod po članu obitelji ne prelazi 600,00 kuna, a koji to pravo ne ostvaruju po nekom drugom osnovu. Prijave se zaprimaju do 15. rujna 2006.godine.

Ostale informacije zainteresirani mogu dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Sinja tijekom radnog vremena ili na oglasnoj ploči u zgradi Gradskog poglavarstva.
IZVOR: www.sinj.hr

HIT RADIO POčEO EMITIRATI EKSPERIMENTALNI PROGRAM

Novi radijski koncesionar za šire područje grada Sinja, Hit radio, počeo je emitirati eksperimenalni program. Direktor i glavni uredni HIT radija Joško Kontić najavio je da će na frekvenciji 104,9 Mhz emitirati eksperimentalni program do konca kolovoza, a nakon toga počinje redoviti program u vremenu od 7 do 19 sati.

15. OBLJETNICA NAPADA NA VOJARNE BIVšE JUGOVOJSKE I FORMIRANJA 126. BRIGADE HV



U organizaciji ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske danas se u Sinju svečano obilježava 15. obljetnica napad na vojarne bivše jugovojske i formiranja 126. brigade. Svečanost je počela u 9 sati polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. Nakon polaganja vijenaca i obilaska spomen-sobe poginulih branitelja održat će se misa zadušnica u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske. Za 11.15 predviđeno je svečano postrojavanje pripadnika 126. brigade u vojarni Kula. Tom prigodom zapovjedniku generalu Rahimu Ademiju bit će uručeno ratno odlikovanje 126. brigadi koje će uručiti, izaslanik predsjednika RH Stjepana Mesića, pukovnikaMladen Kruljac.

PRVAćIšIćA BON OD 500 KUNA

Odlukom Poglavarstva Grada Trilja ukupno 135 prvašića s područja grada Trilj dobit će bon za kupovinu udžbenika u vrijednosti od 500 kuna.

VRIJEME



Umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom i grmljavinom, mjestimice uz prolazno izraženije nevrijeme. U središnjoj se Hrvatskoj glavnina kiše očekuje ujutro, a u ostalim krajevima tijekom dana. Vjetar većinom slab, poslijepodne gdjegod umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak što će krajem dana na sjevernom dijelu okrenuti na buru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24, a na Jadranu između 23 i 28 Celzijevih stupnjeva.

IZVOR: meteo.hr