Četvrtak, 25.08.2005.

GODIšNJICA NAPADA NA VOJARNU U SINJU

Danas se obilježava 14 godina od napada na vojarnu u Sinju. Tim povodom sinjska Udruga veterana Domovinskog rata položila je je vijence na spomen obilježje poginulima hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu s područja bivše općine Sinj.

Svetu misu zadušnicu za poginule branitelje u 10, 30 minuta sati u Crkvi Gospe Sinjske, služio je gvardijan Fra Zoran Kutleša. Iz udruge Veterana dragovoljaca Domovinskog rata pozivaju građane da se paljenjem svijeća prisjete žrtava domovinskoga rata

SVETA MISA ZADUšNICA NA VAGNJU

U subotu 3. rujna iz župnog ureda u Sinju najavljuju svetu misu za sve nevine žrtve komunizma kod Husine Jame na Kamešnici. Misu će predvoditi župnik Fra Neven Pavlinušić .

Iz župnog ureda objašnjavaju kako je došlo do promjene datuma obilježavanja ove tragične obljetnice, zbog loših iskustava s vremenom .
Inače Husina Jama se nalazi na staroj cesti izmedju Hana i Livna na predjelu zvanom Vaganj. Vjernicima je osiguran besplatni prijevoz iz Sinja.

PREDSJEDNIK MATICE HRVATSKE OGRANAK SINJ FRA MIRKO MARIć NEUGODNO IZNENAđEN ODLUKOM GRADSKOG POGLAVARSTVA O POSTAVLJANJU SPOMENIKA FRA PAVLA VUčKOVIćA

Gradsko poglavarstvo podržalo je odluku o postavljanju spomenika, no ne na toj lokaciji, jer Petrovac za Sinjane već ima određenu kulturnu i tradicijsku vrijednost - istaknuto je na sjednici. Stoga je na Poglavarstvu donesen zaključak o formiranju posebnog povjerenstva koje bi trebalo biti sastavljeno od članova Poglavarstva, Matice hrvatske i članova Uprave za zaštitu kulturne baštine čiji zadatak će biti naći adekvatno mjesto za postavljanje spomenika.

Predsjednik Matice Hrvatske Sinj Fra Mirko Marić neugodno je iznenađen odlukom Poglavarstva o nepostavljanju spomenika na spomenutu lokaciju. Ističe nezadovoljstvo utrošenim vremenom na posebne dozvole, trošenjem novčanih sredstava, a na kraju i negativnom odlukom.

Iako su predstavnici struke, Konzervatorskog odjela iz Splita dali suglasnost za postavljanje spomenika na prostoru česme, Sinjska vlast je donijela ipak drugu odluku, obrazlažući je kako bi spomenik ugrozio stari simbol Sinja, česmu Petrovac izgrađenu 1878. godine.

VIJESTI IZ OTOKA

Na sljedećoj sjednici općinskog vijeća Otoka koja će biti za desetak dana trebao bi se usvojiti prostorni plan koji će omogućiti daljnji razvoj same općine.

Elektrifikacija niskonaponske mreže u Otoku, dovršenje središnjeg trga kao i pomaci u razvoju malog gospodarstva i poduzetništva prioriteti su, ističe načelnik Samardžić, u narednom periodu.

U organizaciji NK OSK i Općine Otok danas se igra finalana utakmica s s početkom u 17,30 minuta. Na igralištu sportskog centra Gola brda igra se memorijalni nogometni turnir "Luka Erceg i Ivan Kamber", u čast 14 poginulih branitelja Domovinskog rata s područja općine Otok.

Prije same finalne utakmice delegacija općine Otok i Organizacijskog odbora turnira položit će vijence na spomen križ palim braniteljima Domovinskog rata s područja Općine Otok.


ALKARSKI PADOBRANSKI KUP I RABY TURNIR U SINJU

U petak na zračnom pristaništu počinje trodnevni Alkarski padobranski kup, u subotu je na rasporedu Turnir u čast palim braniteljima kojeg organizira ženski rukometni klub Sinj, dok će Sinj u nedjelju biti domaćin Međunarodnog ragby turnira- za kadete iz Njemačke, Slovenije, BIH i Hrvatske.

"CROATIA CUP" U TRILJU

U okviru Croatia Cupa ovaj vikend Trilj je domaćin službenog natjecanja u preponskom jahanju. Na terenima Triljskog Drinića natjecanje u preponskom jahanju je u organizaciji konjičkog kluba "Galop" iz Trilja i Grada Trilja.

Nova sportska disciplina preponsko jahanje u triljskom kraju, dobiva posebnu pozornost Poglavarstva poradi dodatne turističke atrakcije grada na Cetini koji se želi uvrstiti u gradove s promocijom konjičkog preponskog sporta.

SPORT

Redovna izborna skupština rukometnog kluba Kamičak zakazana je za petak 26. kolovoza u gradskoj vijećnići u 18 sati. Iz kluba pozivaju članove, simpatizere i prijatelje rukometa da prisustvuju skupštini.

Odgođena završnica malonogometnog turnira, igra se večeras u 20 sati utakmicom za treće mjesto gdje će se sastati Baja S iz Hrvaca i ekipa Brnaze. U 20,40 organizatori najavljuju nagradnu igru za gledatelje dok će se finalna utakmica za prvo mjesto između ekipe Bare i plaćenici iz Splita i fast fooda Samuraj iz Dicma s početi u 21 sat.

VRIJEME

Stabilno i sunčano s temperaturom zraka od 20-28 stupnjeva Celzijevih.