Četvrtak, 25.07.2019.

Izložba dječjih radova i zatvaranje ’11. Kulturnog ljeta za djecu’

 
Na Šetalištu Alojzija Stepinca danas će biti otvorena izložba dječjih radova, nakon koje će se upriličiti zatvaranje ’11. Kulturnog ljeta za djecu’, kojeg i ove godine organizirala udruga Srma.

U 19 sati u parku na otvorenom bit će postavljeno 30-tinjak dječjih radova, nastalih na kreativnim radionicama koje su se tijekom srpnja održavale u Udruzi Srma, koje će na kraju večeri djeca ponijeti kući.

U sklopu večerašnjeg programa bit će predstavljen turistički vodič o Cetinskoj krajini namijenjen djeci, pod nazivom ‘Moj naj-zavičaj – mali vodič za male putnike’, a nakon izložbe organizirana je zabava za djecu.

11. Kulturno ljeto za djecu ‘Ljeto je eto, a šta sad?’ dio je službenog programa ‘Dani Alke i Velike Gospe 2019.’, a financiraju ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu projekt ‘RERA – Rana edukacija za razvojni aktivizam’ i Grad Sinj.
IZVOR:  WWW.FERATA.HR

Tijarica: Počinju 16. ‘Dani komina pure i bronzina’

 
Na Tijarici već 16 godina za redom Udruga ‘Pokrenimo Tijaricu’, uz pomoć mještana i Tijaričana izvan granica Lijepe naše organizira kulturno-gastronomsku manifestaciju ‘Dani komina, pure i bronzina’. Ovogodišnja manifestacija održat će se sutra, 26. srpnja i u subotu, 27. srpnja.

Predsjednica Udruge ‘Pokrenimo Tijaricu’ Ana Bravić kazala nam je kako se i ove godine očekuje veliki broj posjetitelja na ovu manifestaciju.

‘Ovogodišnji program počinje već sutra, akcijom dragovoljnog darivanja krvi koja će se održati od 9 do 13 sati u prostorijama škole. U 19 sati služit će se sveta misa za sve poginule, umrle i preživjele branitelje iz Domovinskog rata. Nakon mise članovi dramske Udruge ŠOM iz Košuta izvest će zanimljivu predstavu ‘Jere’. Večer ćemo zaključiti druženjem gostiju, branitelja i Tijaričana na školskom igralištu’, istaknula je Bravić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan koncert Mirne Alfirević i Branimira Norca

 
U okviru Dana Alke i Velike Gospe 2019., u organizaciji udruge za promicanje suvremene umjetnosti (UPSUS) Sinj, u Galeriji Sikirica koncert kalsične glazbe za klavir i klarinet sinoć su održali sinjski akademski umjetnici Mirna Alfirević i Branimir Norac. Umjetnici su svirali poznata djela Bacha, Mozarta i Debussyja, a za koncert mladih glazbenika tražila se sjedalica više. Udruga za promicanje suvremene umjetnosti kroz manifestaciju Dani Alke i Velike Gospe predstavit će se i sa umjetničko – ekološkom instalacijom ‘Kašetarnica’ pred kraj kolovoza.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR