Subota, 25.07.2015.

Sutra ‘Utakmica Delmata i Rimljana’Udruga ‘Gaj Laberije’ ove godine obilježava 10. obljetnicu prijekta ‘Utakmica Delmata i Rimljana’.
Uzakmica ‘Delmata i Rimljana’ odigrat će se sutra u Sinju. Svečana povorka krenut će u 20,30 sati i proći će središtem Sinja (Pijacom, te Vrličkom i Glavičkom ulicom), a u 21 sat počet će program na Trgu dr. Franje Tuđmana.
 ‘Revijalna utakmica između Delmata i Rimljana osmišljena je oslanjanjem na povijesne činjenice povezane s nadgrobnim spomenikom Gaja Laberija. Utakmica je zapravo kazališna predstava komičnog karaktera, s pravilima igre koja su izmišljena i u duhu antičkoga vremena. Glavni glumci su car Dioklecijan i carica Prisca sa scojim savjetnicima, okruženi stražarima i vojnicima u loži. Na terenu su glazbari, sudac, deset delmatinskih igrača i isto toliko rimskih igrača, koji su odjeveni u izvorne kostime’, kazao je predsjednik udruge gaj Laberije Dejan Poljak, ističući kako će život u antici dočarati i legionari, plesačice, žongleri, antički nogometaši i ostali gosti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

UMN Sinj: MNK Dalmacija pobjednik kupa Ivan Akrap

Malonogometaši Dalmacije pobjednici su Kupa Ivan Akrap za 2015. godinu koji se igrao pod paskom Udruge za mali nogomet Sinj…
Bivša Sutina, a danas MNK Dalmacija, tako je kraj sezone dočekala u zavidnoj formi, a koliko dobroj dovoljno svjedoči i visoka pobjeda u finalu protiv Arze 1986 Inel rezultatom 6:1. S obzirom na to da je već na poluvremenu rezultat bio 4:0, ovog puta drama u završnici je ipak izostala.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Sinju prikupljeno 49 doza krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Sinj danas je u Sinju održana akcija darivanja krvi, u kojoj je prikupljeno 49 doza krvi, a 4 davatelja su odbijena.
Već u srijedu, 29. srpnja u organizaciji sinjskog Crvenog križa i Udruge Pokrenimo Tijaricu, akcija darivanja krvi održat će se u Tijarici, u prostorijama Škole, od 9 do 13 sati.
Zbog nestašice krvi svih krvnih grupa, organizatori pozivaju sve dragovoljne davatelje,kao i ostale zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR