Ponedjeljak, 25.07.2011.

Poziv radnicima Dalmatinke

Predsjednica Odbora vjerovnika Dalmatinke Nove d.d. u stečaju Iva Radonja i bivši sindikalni povjerenik Dalmatinke d.d. u stečaju Branko Matić svim radnicima Dalmatinke Nove uputili su poziv na dogovorni skup, koji će se održati sutra u 9 sati, ispred tvornice Dalmatinka Nova.
Na ovom skupu radnici će se dogovoriti o mirnom prosvjedu koji je najavljen za 7. kolovoza 2011., na dan održavanja 296. Alke.
Organizatori ističu kako će prosvjed biti dostojanstven, bez vrijeđanja i ometanja alkarskih svečanosti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Misa u čast poginulih OtočanaOTOK –  na predjelu Mirine u Otoku, na ostacima starokršćanske bazilike iz 6. stoljeća, u prirodnom ambijentu pod otvorenim nebom održana je peta  misa zadušnica za 140 branitelja Otoka  koji su davnog 27. srpnja 1715. godine zajedno sa svojim župnikom fra. Stjepanom Vučemilovićem izginuli na otočiću Dugiš ( danas Otok ) braneći se od osmanlijskih osvajača. Ova je misa posvećena i svim ostalim Otočanima koji su stradali kroz povijest. Mnoštvom mještana Otoka sa svih krajeva svijeta i njihovih gostiju, okupilo se u procesiji i misi koju je uz još tri svećenika predvodio dr. fra. Bože Norac Kljajo a sve u znaku obilježavanja 296. godišnjice pogibije otočana. Misnom obredu  na Mirinama su bili nazočni alkari i alkarski momci, član uprave VAD-a Miro Bulj, časne sestre, načelnik Otoka Branko Samardžić, dožupan Luka Brčić, predsjednik GV Grada Osijeka Gordan Matković i mnogi drugi. Pred početak misnog obreda fra.Bože Norac Kljajo je održao sat povijesti, te je temeljito opisao nemili događaj koji se zbio na otočiću Dugišu. Također je naglasio da je Otok kroz povijest doživio tri velike tragedije. Prva je bila upravo na Dugišu, druga u Drugom svjetskom ratu kada je pobijeno oko 400 Otočane, te treća u Domovinskom ratu u kojem je za domovinu život dalo 14 branitelja. U svom nadahnutom govoru fra.Bože se obrušio na komunistički sistem pod kojim je Hrvatska „stenjala“ 55 godina. Nakon vjerskog obreda predstavnici općine Otok i VAD-a položili su vijenac i upalili svijeće podno centralnog križa koji je 1915 godine dao podignuti tadašnji otočki župnik fra. Mijo Kotoraš koji je prvi doveo školu u Otok 1909. godine.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sport

Večeras u 20 sati na košarkaškom igralištu kod kina nastavlja se turnir na male branke 'Sinjski maligani 2011.'.
Na rasporedu su 4 utakmice, a sastaju se:
20,00h ŠN Glavice – Padobranci
20,45h Iljadu puta okolo - Bony Pony
21,30h Neredni 1950 - Torcida Otok
22,15h Sutina/CB Marinero - Restoran Feniks
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene još i za vozila s natkrivenim teretnim prostorom i dostavna vozila (II. skupina).

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok (brzina vožnje ograničena je na 60 km/h) i A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u većem dijelu zemlje. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet na autocesti A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora. Na naplati Lučko nema dužih čekanja.
IZVOR: HAK
...