Subota, 25.07.2009.

ODRžANA 3. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA SINJADanas, 25. srpnja, s početkom u 11 sati održana je 3. sjednica Gradskog vijeća Sinja na kojoj se raspravljalo o 20 točka Dnevnoga reda. Sjednica je počela u 11 sati aktualnim satom na kojem je postavljeno 14 vijećničkih pitanja.
Sloven Poljak, vijećnik SDP-a, pitao je hoće li se Grad Sinj uključiti u rješavanje slučaja Dalmatinke Nove u kojoj se vodi stečajni postupak. Dogradonačelnica Elena Perković Paloš kazala je kako će Grad, koji je ujedno i jedan od vjerovnika, poduzeti korake u cilju rješavanja agonije radnika gdje god to bude moguće.
Nezavisnog vijećnika Mira Bulja zanimalo je hoće li Grad osigurati besplatne udžbenike i prijevoz učenika u idućoj školskoj godini. Gradonačelnik Ivica Glavan je kazao kako će se nakon rebalansa gradskog proračuna razmotriti mogućnosti besplatnih udžbenika i prijevoza. Pozvao je i ravnatelje da razmisle o mogućnosti korištenja prošlogodišnjih udžbenika.

Gradonačelnik Glavan, na pitanje HDZ-ovog vijećnika Hrvoja Markulina, kazao je kako je kako je Skupština NK Junak prihvatila Izvješće o radu kluba, te da će posebno povjerenstvo Gradskog vijeća ispitati rad ovoga kao i drugih športskih klubova. Ukoliko se pokaže da ima nepravilnosti u radu nekoga kluba predmet će se uputiti mjerodavnim institucijama.
Vijećnik HDZ-a Stipe Labrović raspitivao se o komunalnom uređenju Glavica-izgradnji nogostupa i ceste i postavljanju rasvjete. Odgovorila mu je dogradonačelnica Elena Perković-Paloš koja je kazala da će se, s obzirom na stanje u gradskoj blagajni, rješavati samo nužne stvari, te da se neće ići u veće zahvate, bez obzira jesu li bili planirani ovogodišnjim Proračunom ili ne....

ALKARSKI PADOBRANSKI KUPNa zračnom pristaništu u Sinju jutros je počeo tradicionalni Alkarski padobranski kup koji se održava u sklopu manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe". U natjecateljskom dijelu programa nastupilo je 9 padobranaca. Pobjednik 21. alkarskog padobranskog kupa, s četiri kaznena boda je Hrvoje Sladetić iz Aero kluba Krila-Kvarnera iz Rijeke. Drugo i treće mjesto osvojili su natjecatelji iz Aero kluba Kumulus-Opatija Goran Ratkajec i željko žrvnar.

BLAGDAN SV. JAKOVA

Danas, 25. srpnja, na blagdan Sv. Jakova u Dicmu svečanu svetu misu s procesijom u župnoj crkvi predvodit će dr. don Ilija Drnić iz mostarske biskupije, uz asistenciju župnika don Vlade Strikića i drugih svećenika iz kliškog dekanata.

OBAVIJEST

Izviđački odred "Malin" organizira prikupljanje starih udžbenika od 1. do 8. razreda osnovne škole. Udžbenici će se prikupljati od ponedjeljka do srijede, u Oš Marka Marulića, u vremenu od 08,00 do 12,00 sati.

"ALKARSKA SALAMA" MESNE INDUSTRIJE MEL-LOVRIć IZ HRVACA OSVOJILA 2. MJESTO NA MEđUNARODNOM SAJMU MESA I MESNIH PRERAđEVINA U GORNJOJ RADGONI

"Alkarska salama" mesne industrije MEL Lovrić iz Hrvaca na 30. međunarodnom Pomurskom sajmu mesa i mesnih prerađevina u Gornjoj Radgoni u Sloveniji osvojila je drugo mjesto u kategoriji trajnih proizvoda između 29 proizvođača iz cijele Evrope. U konkureciji je bilo 208 proizvoda.

OBAVIJEST

U okviru Dugopoljskog kulturnog ljeta i 6.međunarodnih folklornih susreta danas, 25. srpnja, će se na trgu dr.Franje Tuđmana u Dugopolju održati predstava "Ljepota u kamenu kamenitom". Početak predstave je u 20,30 sati. Na predstavi sudjeluju folklorne grupe iz Rusije, Vojvodine, BiH i Hrvatske.

KINO DANAS

U sinjskom kinu danas igra film "Bruno", u kojem glavnu ulogu igra Sasha Baron Cohen. Film se prikazuje u 20,30 sati.

SPORT

Junak danas, 25. srpnja, igra pripremnu utakmicu u žrnovnici protiv drugoligaša Mosora. Početak je u 18,30 sati.
Hrvace na svom igralištu u okviru priprema dočekuju Omiš, utakmica počinje u 18 sati.

Danas, 25. srpnja, se nastavlja razigravanje po skupinama turnira na košarkaškom igralištu. Mlađe kategorije počinju u 17 sati, a utakmice glavnog turnira u 19 sati.