Petak, 25.07.2008.

"SARS 2008."

ODRžANA 30. SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Danas 25. srpnja,s početkom u 13 sati održana je 30. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
1. Većinom glasova prihvaćeno je Izvješće Mandatne komisije Gradskog vijeća Grada Sinja,
2. Većinom glasova prihvaćeno je Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Sinja za period I -VI 2008. godine,
3. Većinom glasova prihvaćeno je Izvješće o obavljenoj reviziji financijskih izvješća i poslovanja Grada Sinja za 2007. godinu,...

PRIPREME ZA 293. SINJSKU ALKU

Prije današnjeg odlaska na probe kandidatima za alkare vojvoda Ivan čikara na gradskom Hipodromu obznanit će svoju odluku o alkarima kopljanicima, barjaktaru, ađutantu i pratnji 293. alkarskih svečanosti. Podsjetimo vojvoda prema statutu najmanje može izabrati 11 alkara kopljanika, a najviše njih 17. Probe su u 18 sati.

OBAVIJEST

Signalizacija je promijenjena U sinjskim ulicama Antuna Konstatina Matasa, Braće Radić i Put Odrine od danas će na snazi ponovno biti stari režim prometovanja. Promet će se iz smjera Jakinog gumna odvijati ulicama Ante Starčevića, braće Radića, Put Odrine, Vrlička. Ulica Antuna Konstatina Matasa ponovno će biti otvorena za izlaz iz grada, unatoč tome što se policij obvjest fizičku kontrolu prometa.

OBAVIJEST

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, ogranak Grada Sinja,danas će održati Izborni sabor na koji su pozvani svi članovi Udruge kako bi doprinjeli njegovom uspješnom održavanju. Sabor će se održati sutra, 26. Srpnja, s početkom u 19,00 sati u Galeriji Galiotović

"DELMATI I RIMLJANI" NA GRADSKOM STADIONU

U organizaciji športske zajednice Grada Sinja, Turističke zajednice Grada Sinj i Udruge Gaj Laberije, u subotu će se na Gradskom stadionu u Sinju s početkom u 19,00 sati odigrati treća revijalna utakmica Delmati i Rimljani.
Rimljani i Delmati prvi će defile ulicama Sinja imati danas u 10,30 sati, a nakon toga te u 19,30 sati. Povorka će se kretati Vrličkom i Glavičkom ulicom. Defile u kojem će sudjelovati 60-tak članova počet će u subotu u 10,30 sati.

BLAGDAN SV. JAKOVA

Danas je blagdan Svetoga Jakova koji se osobito svečano slavi u Dicmu. Svečano misno slavlje s procesijom u 10 i 30 predvoditi će don Dušan Vuković, a večernju svetu misu u 18,00 sati don Jenko Bulić. Glazbeno-kulturni program održat će se na športskom centru, kraj osnovne škole od 19,00 sati. Nastupit će Maja šuput, Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja i kulturno-umjetnička društva. U mjesnoj crkvi u 20,00 sati počet će koncert klape Decima i njihovih gostiju.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" TIJARICA 2008.

Ovog vikenda u Tijarici će se održati manifestacija "Dani komina, pure i bronzina". Danas u 20,00 sati upriličit će se svečano otvaranje manifestacije paljenjem vatre na kominu. U bogatom kulturno - zabavnom programu sutra će nastupiti Trilsjke mažoretkinje i Gradska glazba Trilj, otvorit će se foto izložba Dražena Bote s motivima narodnih nošnji, izložba Marinka Poljaka "Skriveno blago Alkaruše", KUD Tijara iz Tijarice, te finale utakmice u balotama i kartama.
Fešta će se nastaviti u subotu u 18,00 sati.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe", danas, 25. srpnja, će se na košarkaškom igralištu u Sinju održati rock koncert, na kojem će nastupiti sinjske grupe Without Serenity, Karakondula, Twister, Andrija iz Livna, te Taurus iz Trilja. Početak koncerta je u 21,00 sat.

KINO DANAS

Narnijske kronike:Princ Kaspijan Večeras u sinjskom kinu "Sloboda" u 18 i 30 igraju "Narnijske kronike:Princ Kaspijan", a u 20 sati i 45 minuta pogledajte film "TRAžEN" u kojem glavnu ulogu igra Angelina Jolie. Film je nastao prema stripu, prepun je akcije, a, kako kritičari kažu, Angelina je još senzualnija nego u Lari Croft.

SPORT

Održan je plenum klubova 3. HNL jug na kojemu je za predsjednika plenuma izabran predsjednik NK Hrvace Stipe Doljanin. Prvenstvo počinje 23. kolovoza. Dan poslije u Hrvacama će se igrati derbi prvoga kola, susret favorita natjecanja Hrvaca i Splita. Svoj prvi pripremni susret Hrvace će imati u sutra u stobreču protiv Primorca.

Danas se u Cisti Velikoj igra finalni susret 14. Memorijalnog turnira Mate Vučak čigra, u kojem se sastaju Svib i Vitrinik iz Ciste Velike. Početak športsko - glazbenog programa je u 19,00 sati.