Srijeda, 25.07.2007.

SASTANAK GRADONAčELNIKA NIKOLE TOMAšEVIćA SA PREDSTAVNICIMA LOKALNE VLASTI, TVRTKI, UDRUGA I ZAJEDNICA SA PODRUčJA GRADA SINJA

Gradonačelnik Nikola Tomašević sazvao je zajednički sastanak predstavnika lokalne vlasti, tvrtki, udruga i zajednica s područja grada Sinja. Na sastanku će se razgovarati o pripremama Grada za Alku i Veliku Gospu.

BLAGDAN SV. JAKOVA

Danas je blagdan svetoga Jakova apostola, zaštitnika župe
Dicmo Donje, koji se slavi i kao Dan općine Dicmo
Svetu misu u 08,00 sati predvoditi župnik don Vlado Strikić, a Svečano misno slavlje počelo je u 10,30 sati, a predvodi ga i propovijeda dr. don Ivan Grubišić. Večernju svetu misu u 18,00 sati predvodit će župnik Klisa don Miro šestan.
U 21,00 sat na športskom igralištu koncert će održati Vinko Coce.

BLAGDAN SV ANE

U Dicmu se posebno slavi i blagdan svete Ane, koji je u četvrtak. Svetu misu u 08,00 sati predvodit će don Emanule Petrov, a svečanu svetu misu s procesijom i kipom u 10,30 fra Nikica Ajdučić, župnik Gospe Sinjske. Večernju svetu misu i blagoslov djece, u 18,00 sati predvodit će mladomisnik don Ante Prnjak, poslije čega će se u crkvi svetoga Jakova održati večer klapske pisme na kojoj će nastupiti klape Trilj iz Trilja, Prijatelji iz Brnaza, Decima iz Dicma te pjesnik Nadomir Tadić šutra.

BLAGDAN SV. JAKOVA

Povodom blagdana svetoga Jakova, u Cisti Velikoj u 10 sati je počela sveta misa s procesijom , a u sklopu «Ciskog ljeta» u 15 sati počinje tradicionalni dernek, a za 21 sat najavljen je i koncert Mile Hrnića.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

Koncert klape «Prijatelji»iz Brnaza odgođen je zbog smrtnog slučaja u obitelji jednog od članova te klape. Koncert će se održati u srijedu, 22. kolovoza, za kada je najavljeno i predstavljanje lista Brnaška strana.

U okviru Dana Alke i velike Gospe u petak, na terenima Teniskog kluba Alka počinje teniski turnir u igri parova. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na terenima Teniskog kluba.

KRONIKA 92

PP SINJ, 23.07.2007.g. u mjestu Potravlje, zaseok Hrgović, izvršen je očevid na području gdje je prethodni dan izbio požar. Uzrok požara je otvoreni plamen, a opožareno je 2 ha suhe trave, niskog raslinja i 20 sadnica bajama. šteta 500 kn.
IZVOR: PU SD