Utorak, 25.07.2006.

MINISTAR PETAR čOBANKOVIć DANAS U SINJU

Tijekom poslijepodneva ministar poljoprivrede Petar čobanković posjetit će VAD i alkarsku ergelu te kratko nazočiti pripremama alkara na trkalištu. To je potvrdio njegov glasnogovornik Mladen Pavić istaknuvši kako će i ove godine ministarstvo donirati oko 300 000,00 kuna za očuvanje i opstojnost alkarske ergele kao temelja sinjske Alke.

PRIPREME ZA 291. SINJSKU ALKU

Vrlo dobre su i pripreme alkara na trkalištu s brojnim pogodcima u sridu, ističe alajčauš Tonći Bešlić. Pokušavamo se što bolje uvježbati kako bi ovogodišnje alkarske svečanosti bile atraktivne s velikim projem punata kaže zapovjednik alkara.
Sljedeći tjedan vojvoda bi uz suradnju alajčauša mogao odabrati kopljanike za ovogodišnjeg 291. slavodobitnika. Potvrđeno je kako sredinom kolovoza 4 alkara, 4 momka i predstavnici uprave VAD-a odlaze u čikago na proslavu blagdana Velike Gospe u tu katoličku misiju.

BLAGDAN SVETOG JAKOVA

Danas je u Dicmu i Cisti Velikoj svečanost obilježavanja Dana općine i blagdana svetog Jakova. Organizatori najavljuju vjerska slavlja, športske turnire te kulturno-zabavni program.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."

Sinoć je u Galeriji Galiotović u okviru sinjskog ljeta otvorena izložba slika autorice Ivane Budimir Bekan. Večeras je na repertoaru koncert klasične glazbe Mirne Barać na glasoviru i uz klarinet Ante Jelinčić.

Sinjsko ljeto vam do kraja tjedna nudi koncert klape "Prijatelji" iz Brnaza i predstavu teatra Rugantino "Sa će Božo svaki čas" kao i koncert Gradske limene glazbe. U tjednu pred nama održat će se 25. tradicionalni Brnaški dernek, smotra folklora i pjevanja.

SPORT

Turnir u balotama u Sinju nastavlja svoj tijek. Od 17 sati sastaju se ekipe đido i Domjak Jota, a dva sata kasnije Jole-Borusija Dortmund te u 21 sat BEDžE M-Mesnica Levantin.

VRIJEME

Vruće je i sparno. Danas će temperatura zraka biti iznad 34 stupnja Celzijeva.