Ponedjeljak, 25.07.2005.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Poglavarstvo Grada Sinja za danas je sazvalo 5. sjednicu na kojoj će razmatrati dnevni red od 10 točaka. Kao nazanimljivije izdvajamo: razmatranje Izvješća o poslovanju Radio Sinja za 2004.godinu, razmatranje Izvješća o radu Kamička d.o.o u 2004., s prikazom trenutnog stanja te razmatranje Informacije o trenutnom stanju deponija Mojanka -Kukuzovac.

Od ostalih točaka dnevnog reda izdvajamo: Prijedlog odluke o ustupanju na privremeno korištenje stočnog pazara u Sinju, Izvješće o naplati komunalne naknade u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja tekuće godine. članovi Gradskog poglavarstva dotaknut će se točke vezane za zahtjeve nogometnog kluba Junak. Početak sjednice je u 13 sati u Gradskoj vijećnici.

DAN OPćINE DICMO

Općina Dicmo slavi Dan Općine i blagdan Sv. Jakova i S. Ane. Vjerske proslave započele su jutros u 8 sati Svetom misom koju je služio tamošnji župnik don Vlado Strikić.

Svečano misno slavlje i procesiju predvodit će msgr. Ivo đurđenović. U 18 sati svetu misu predvodit će Miro šestan- kliški župnik.

Od 21 sat počinje zabavni program kada će na školskom igralištu nastupiti Mišo Kovač.

Sutra na blagdan Sv. Ane svetu misu u 8 sati služit će don Emanuel Petrov, a u 10,30 je svečana sveta misa i procesija koju predvodi fra Zoran Kutleša, gvardijan Svetišta čudotvorne Gospe sinjske.

Večernju misu u 18 sati predvodit će mladominisnik iz Biska don Davor Bilandžić, a po završetku misnog slavlja klapa Dicmo održat će prigodni koncert

IZLOžBE SLIKA

U okviru Dana Alke i Velike Gospe u Galeriji Galiotović postavljena je izložba slika akademske slikarice Kornelije Neli Bajilo kao i Sinjanina Slavena Kulića, dok je u Kontića kući izloženo 15 djela Perice Jagnjić u tehnici suhi Pastel s motivima Cetine.

OBAVIJEST IZ POREZNE UPRAVE

Ovih dana na kućne adrese građana trebaju stići rješenja 14.300 poreznih prijava na lanjski dohodak, koliko ih je obuhvaćeno ovom srpanjskom, četvrtom fazom obrade prijava.

No, iz Porezne Uprave Područnog ureda Split poručuju građanima kako povrat poreza mogu već predignuti ako su u svojim prijavama naveli broj tekućeg računa i ako nemaju dugovanja prema Poreznoj Upravi. Na temelju ovih najnovijih rješenja građanima će biti vraćeno nešto više od 18 milijuna kuna preplaćenog poreza.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje se uglavnom sunčano sa slabom naoblakom mjestimice.Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Bit će vruće i sparno uz najvišu dnevnu temperaturu zraka do 30 Celzijevih stupnjeva.