Četvrtak, 25.06.2015.

Obilježen Dan Državnosti u SinjuPolaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Sinju i na bisti dr. Franje Tuđmana, na istoimenom trgu, danas je obilježen Dan Državnosti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Taekwondo: Polaganje za pojaseve sinjske sekcije STkwana

U srijedu 23. lipnja održano je četvrto po redu polaganje za taekwondo zvanja (pojaseve) za polaznike sportske taekwondo škole sekcije “Osinium” Taekwondo kluba STkwan koja u Sinju djeluje od rujna 2013. godine.
Polaganje su vodili internacionalni instruktor i ovlašteni ispitivač Hrvatskog taekwondo saveza doc. dr. sc. Dražen Čular nosioc crnog pojasa 5. Dan., Mirela Mić Miljević, uz asistenciju voditelja sinjske sekcije Silvia Grčića 1. dan.
VIŠI BIJELI POJAS POLOŽILI SU: Jurišić Luka, Lijić Anamarija, Lijić Božena,
ZELENI POJAS POLOŽILO JE: Gaurina Patrik
VIŠI ZELENI POJAS POLOŽILI SU: Grčić Tomislava, Grčić Petar, Macan Angela, Čarić Marta, Bilobrk Paulo, Bilobrk Stipe, Tomašević Antonela, Mamuzić Ivano.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana generalna proba ‘Lijepom našom’

Sve je spremno za sinjsko snimanje HRT-ovog glazbeno-scenskog spektakla ‘Lijepom našom’.
Alkari, alkarski momci, alkarići iz Vučkovića, Gradska glazba Sinj, Sinjske mažoretkinje, klapa Sinj, kulturno-umjetnička društva i tamburaši samo su dio onih koji su sinoć u višesatnoj generalnoj probi odrađivali posljednje pripreme za večerašnji spektakl. Naime, od 20 sati i 30 minuta na sinjskom gradskom stadionu počinje javno snimanje glazbeno-scenskog spektakla ‘Lijepom našom’. Uz snimanje kadrova za serijal ‘Lijepom našom’, koji će se emitirati u kolovozu, za vrijeme održavanja alkarskih svečanosti, večeras od 20 sati i 50 minuta u snimanje će se izravno uključiti Hrvatska radiotelevizija, pa ćete tijekom 70 minuta ovaj spektakl moći pratitit na njenom 1. programu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR