Utorak, 25.06.2013.

Preventivno-represivna akcija u prometu povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama obilježava se 26. lipnja,  kako bi se javnost upozorila na sve ozbiljniji problem zlouporabe droga. Povodom tog dana, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, ali i drugih Policijskih uprava na području Republike Hrvatske, provoditi će se preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga.

Akcija će se provesti u noćnim satima, 25/26. lipnja 2013. (utorak/srijeda), kao i 26/27.lipnja 2013. (srijeda/četvrtak).

Cilj akcija koje se poduzimaju povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama jest informirati javnost o štetnim zdravstvenim, ali i socijalnim posljedicama ovisnosti. Naglasak se želi staviti na prevenciju vožnje pod utjecajem droga, te informiranje građana o zakonskim i zdravstvenim posljedicama upravljanja motornim vozilima pod utjecajem droga.

Obzirom da su mladi vozači često sudionici teških prometnih nesreća, bilo kao žrtve ili počinitelji, prilikom postupanja policije naglasak će se staviti upravo na tu kategoriju sudionika u prometu.
IZVOR: PU SD

Teška prometna nesreća u Tijarici

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 18 sati na državnoj cesti D-220 Trilj – Kamensko u Tijarici smrtno je stradala jedna osoba, tri su teže ozlijeđene, a jedna je zadobila lakše tjelesne ozljede.
Ana Čepić iz Službe za odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske uputila je poziv očevicima nesreće da se jave u najbližu policijsku postaju ili na broj 192.

 ‘Jučer oko 18 sati na državnoj cesti D-220 u mjestu Tijarica dogodila se prometna nesreća, odnosno sudar dva osobna vozila, Golf i Renault Megane. Tom prilikom jedna osoba je preminula, tri osobe su teško, a jedna lakše ozlijeđena. Molimo svjedoke, očevice prometne nesreće, da se jave osobno u najbližu policijsku  postaju, odnosno da kontaktiraju policiju pozivom na 192′.

Kako saznajemo, dvije osobe su sa sinjskog područja, a tri s područja općine Cista Provo. Za vrijeme obavljanja očevida na mjestu događaja, promet se odvijao otežano uz regulaciju policije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR