Subota, 25.06.2011.

Svećenička ređenja u Otoku

U Otoku će sutra biti jako svečano. Naime, mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski, zaredit će trojicu đakona za svećenike. Početak misnog slavlja će biti u 10,30 sati.
Kandidati za svećeničko ređenje na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja:
1. Fra Lukica Vojković
Fra Lukica je rođen je 1984. godine u Otoku kod Sinja, svečane zavjete položio je 8. listopada 2009. godine. Diplomirao je 5. svibnja 2011. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu na temu Odnos između Isusa i kraljevstva Božjega u teologiji oslobođenja. Službu đakona vrši u župi sv. Ilije u Metkoviću.

2. Fra Ivan Ante Rozić
Fra Ivan je rođen u Stuttgartu (Njemačka) 1985. godine, svečane zavjete položio je 8. listopada 2009. godine. Diplomirao je 5. svibnja 2011. godine na temu Analiza Augustinova obraćenja kod Romana Guardinia. Službu đakona vrši u župi Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju.

Kandidat za svećeničko ređenje na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije:
3. Don Franko Prnjak
Don Franko Prnjak je rođen 22. 07. 1986. u Splitu. Rodna župa je sv. Andrije apostola na Sućidru u Splitu gdje će mu biti i mlada misa 3. 07. 2011. godine.

Treba kazati da je ovo veliki događaj za župu sv. Luke u Otoku koja zbog velikog broja časnih sestara i svećenika nosi naziv “Mali Vatikan”. Inače zadnja mlada misa je u Otoku bila 2001. godine, kada je rekao fra Ivica Erceg. A sada tu bogatu i značajnu tradiciju nastavlja fra Lukica Vojković.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najmlađi sinjski glumci oduševili

Dječji dramski studio Sinjskog pučkog kazališta sinoć je u gradskom kinu izveo premijeru predstave Šuma Striborova Ivane Brlić Mažuranić, u režiji Marije Cvrlje Radović.
U predstavi je nastupilo 20 djece, uzrasta od vrtića do 8. razreda osnovne škole. Svojom glumom, ali i ozbiljnošću kojom su pristupili izvođenju predstave, oduševili su publiku.
'Kako ne bih bila zadovoljna, puna mi je duša. Publika je kazala svoje, a ja sam zadovoljna da smo mi ovo priveli kraju. Baš je veliko veselje i ništa nije teško kad se ovako lijepo završi', kazala je nakon predstave redateljica Marija Cvrlje Radović.
Predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin kazao je kako su djeca odglumila vrlo dobro, te da će za Božić pripremiti novu predstavu naziva Rođendan.
Šuma Striborova druga je predstava Dječjeg dramskog studija, koji djeluje pri Sinjskom pučkom kazalištu. Prošle godine, za Božić, izveli su predstavu Nema poraza za Djeda Mraza.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Utakmice završnice UMN Sinj

Utakmice završnice UMN – Sinj, sezona 2010/2011, sportska dvorana, subota, 25.lipnja 2011.

Finale kupa 'Ivan Akrap'
19 h  MNK SATRIĆ CASPER – TORCIDA C.B. KING OTOK

Finalna utakmica
20 h Š.D. BRANITELJ TURJACI – Š.D. DICMO

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dan državnosti Republike HrvatskeU povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan, dogradonačelnica Elena Perković-Paloš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Milan Smoljo, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, VAD-a, i političkih stranaka položili su jutros vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima kod zgrade Gradske uprave.
Nakon polaganja vijenaca služena je misa za Domovinu u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.


GRAD TRILJ ORGANIZIRA SVEČANU AKADEMIJU u subotu, 25.lipnja 2011.
SVEČANI PROGRAM:
20,00 KINO DVORANA TRILJ
SUDJELUJU:
KLAPA « TRILJ « I PRIJATELJI
ŽENSKA KLAPA « KOŠUTA « KOŠUTE
TRILJSKE MAŽORETKINJE
Limena glazba: « SV. MIHOVILA « TRILJ
Folklorni ansambli:
KUD « ŽUPE GRAB « GRAB
KUD « TIJARA « TIJARICA
PJEVAČ : JOŠKO DELIĆ
MARKO DUVNJAK , prof.

Blagdan Presvetog Srca Isusova i Dan Košuta

U povodu blagdana Presvetog Srca Isusova i Dana Košuta, Mjesni odbor Košute, Društvo Košuta,NK Košute i Kulturno društvo Trilj organiziraju prigodan program od 26. lipnja do 3. srpnja koji će voditi Irena Bradarić
PROGRAM:
-    Nedjelja – 26. 6. – 20 sati Ispred crkve Presvetog Srca Isusova Svečano otvaranje Dana Košuta 2011. Nastupaju:Triljske mažoretkinje  ,Glazba Trilj, Folklorna sekcija društva Košuta , Žene iz Košuta,  predstavljanje CD-a ŽK Košute , Ženska klapa Košute , Klapa Trilj i  Klapa Sinj.
-     Utorak – petak, 28. 6. do 1. 7. – 18 sati Crkva Presvetog srca Isusovsa duhovna obnova
-     Utorak 28,06. – 20 sati  iza Područne škole Košute Dječja predstava – Dovitljivi pomorac.
-    Srijeda, 29. 6. – 20 sati Iza Područne škole Košute Dječji festival – Mikrofon je vaš.
-    Četvrtak, 30. 6. – 20 sati Iza Područne škole Košute Umakla se Joka Šimunova Dramska udruga iz Prološca .
-     Petak, 1. 7. – 18 sati  Crkva Presvetog Srca Isusova Blagdan Srca Isusova Procesija i sv. misa Pored crkve folklorni program i zabava , Rera i šijavica ,Ženska klapa Košute, Folklorna udruga Košute, Predstavljanje Košućke pjesmarice , Žene iz Košuta , KUD Gala ,KUD Tijara – Tijarica.
...

Prohodnost cesta

Gust je promet na svim važnijim cestovnim pravcima, osobito na autocestama iz smjera Slovenije prema untrašnjosti te na A1 i A6 Rijeka-Zagreb u oba smjera.
Na naplati Lučko na izlazu se čeka oko 10-tak minuta.

Gust je promet i na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza sa Slovenijom te na otoku Krku.

Na graničnom prijelazu Macelj na ulazu u Hrvatsku čeka se satima, a kolona se proteže sve do Maribora.

Zbog bure, državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je samo za osobna vozila.

Na autocesti A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok zbog vjetra ograničenje je 40 km/h.

Na Paškom mostu te na Jadranskoj magistrali između Bakra i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina).
IZVOR: HAK
...