Četvrtak, 25.06.2009.

"DAN DRžAVNOSTI"U Hrvatskoj se danas slavi Dan državnosti kojim se obilježava povijesna odluka Hrvatskog sabora, od 25. lipnja 1991. godine, o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika. Dan državnosti je državni blagdan i neradni dan.

Predstavnici Grada, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Ministarstva obrane RH, Ministarstva unutarnjih poslova, VAD-a, političkih stranaka i nezavisnih lista u 09,00 sati položili su vijence na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u parku ispred zgrade Gradske uprave. Nakon polaganja vijenaca, u 10,00 sati služena je misa za Domovinu u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske.

Misa za Domovinu služena je jutros u mjesnoj crkvi u Trilju. Nakon mise predstavici Grada i udruga proizišlih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapaliti svijeće kod spomenika Svetog Mihovila za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Skupina hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata predvođena gradskim vijećnikom Mirom Buljom, položilo je vijenac kod spomen obilježja prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, na sinjskom trgu koji nosi Tuđmanovo ime.

OBAVIJEST

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan sutra, 26. lipnja, će u 10,00 sati primiti radnike Autoprijevoza. Kako saznajemo predstavnici radnika će gradonačelnika upoznati s problemima oko ostvarivanja prava iz radnoga odnosa radnika.

OBAVIJEST

Hrvatska udruga sindikata Sindikat radnika Dalmacije sutra, 26. lipnja, će održati konferenciju za novinare. Tema je "Nezakonito pogodovanje nelojalnoj konkurenciji od strane nadležnog Ministarstva na štetu Ciglane Sinj". Na konferenciji će biti prezentirana dokumentacija kojom se to potvrđuje, a nazočit će joj predsjednik HUS-a Ozren Matijašević i direktor Ciglane Ilko Tomašević. Konferencija će se održati u prostorijama Ciglane sutra s početkom u 10,00 sati.

OBAVIJEST

Inicijativni odbor za obnovu rada mješovitog pjevačkog zbora Grada Sinja poziva zainteresirane građane na audicija za mješoviti pjevački zbor Grada Sinja. Audicija će se održati u subotu, 27. lipnja, u 10,00 sati u Glazbenoj školi Jakova Gotovca.

OBAVIJEST

Plesni klub Korak po korak u ponedjeljak, 29. lipnja, će održati plesnu reviju u velikoj dvorani na splitskim Gripama. Plesači s područja Splitsko-dalmatinske i šibensko-kninske županije izvest će 12 plesnih točaka. Kao gosti nastupit će KUD Filip Dević, Giulliano i band ciklus 81. Program će početi u 15,00 sati, a voditelj programa je ćubi.

SPORT

Na šRC "Zdenko Pavela Cato" u čaporicama održava se 2. Memorijalni nogometni turnir "Triljski branitelji" u organizaciji NK čaporice-Trilj. Na turniru koji traje do nedjelje natjecat će se ukupno 18 klubova u dvije kategorije. Mlađi početnici U-9 i početnici dječaci rođeni 1998./99.

športska ribolovna društva "Cetina" iz Sinja i "Pastrva" iz Trilja organiziraju tradicionalno natjecanje žena u lovu na šarana. Natjecanje će se održati u nedjelju, 28. lipnja, na ribolovnom području Plana. Udruge osiguravaju pribor za ribolov, mamce i instruktore. U nedjelju poslijepodne, održat će se i natjecanje muškaraca u istoj disciplini. Organizatori pripremaju riblje specijalitete i izletnički grah te pozivaju sve zainteresirane da se prijave na natjecanje. Kontakt telefon je 098 537 651.