Srijeda, 25.06.2008.

PROSLAVA DANA DRžAVNOSTIDanas slavimo Dan državnosti. 25. lipnja 1991. Hrvatski je sabor donio ustavnu odluku o suverenosti i neovisnosti Republike Hrvatske. Sabor je na istoj sjednici donio i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Proslave se održavaju u Zagrebu i Vukovaru, uz nazočnost najviših predstavnika državne vlasti. Jutros su na Gradskom groblju Mirogoj kod Zida boli, Središnjeg križa u aleji poginulih branitelja i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tudjmana položeni vijenci, zapaljene svijeće. U crkvi sv. Marka zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je misu za žrtve Domovinskog rata.

Nakon toga je održana svečana sjednica Vlade na kojoj je o važnosti današnjeg dana te o politici Vlade vezanoj uz europsku budućnost naše zemlje i o našemu gospodarstvu, govorio premijer Ivo Sanader.

Na Trgu Bana Jelačića od 11 sati bit će svečano postrojavanje Oružanih snaga. Nakon toga, kako je najavljeno, prigodne će govore održati predsjednici Republike, Sabora i Vlade - Mesić, Bebić i Sanader. Svečanost Dana državnosti na Trgu bana Jelačića u Zagrebu završit će kulturno-umjetničkim programom.

Nakon Zagreba, državni vrh uputit će se u Vukovar.

Na središnjoj svečanosti u vojarni 204. vukovarske brigade bit će organizirana promocija i podjela diploma polaznicima 10. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" i pilotima kadetima.
IZVOR: http://www.hrt.hrOBAVIJEST

Sinjsko poglavarstvo odlučilo je kako prodavaonice i drugi oblici trgovine na malo pretežito prehrambenim proizvodima danas mogu raditi do 13,00 sati.

PRVI SAMOSTALNI NASTUP SINJSKIH MAOžORETKINJASinjske mažoretkinje danas će imati svoj prvi samostalni nastup na Trgu Franje Tuđmana u Sinju. Nastupit će 70-tak djevojčica svih pet grupa koje će se predstaviti u 20-tak koreografija. Početak je u 19.30 sati