Subota, 25.06.2005.

Cvijeće i svijeće za Dan državnosti

Povodom Dana državnosti predsjednik Republike Stipe Mesić, predsjednik Sabora Vladimir šeks i premijer Ivo Sanader položili su vijence i zapalili svijeće kod Križa na groblju branitelja na Mirogoju.


U izaslanstvu Sabora bili su i potpredsjednici Darko Milinović i Mato Arlović, a u izaslanstvu Vlade potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor te ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić.

Kod Križa na groblju branitelja vijence su položili i zapalili svijeće i izaslanstva Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, izaslanstva MORH-a, Oružanih snaga, MUP-a i Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednicom Skupštine Tatjanom Holjevac.

Predsjednici Sabora i Vlade te izaslanstva MORH-a, Oružanih snaga i Grada Zagreba položili su vijence i zapalili svijeće i na grobu prvog predsjednika Franje Tuđmana. Cvijeće na Tuđmanov grob položili su i predstavnici djece i udovica hrvatskih branitelja.

Saborsko izaslanstvo, predstavnici ministarstava i Grada Zagreba položili su vijence i zapalili svijeće i na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoja, a izaslanstvo Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata kod Križa na groblju Miroševcu.

IZVOR:ISKON PORTAL