Ponedjeljak, 25.05.2015.

Održan 14. Otvoreni kup Dalmacije u raketnom modelarstvuU suorganizaciji Hrvatskog astronautičkog raketnog saveza, Aerokluba Sinj, Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije i OŠ Kman Kocunar prošle subote na sinjskom aerodromu održan je 14. Otvoreni kup Dalmacije u raketnom modelarstvu za djecu i mladež.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana redovna izvještajna Skupština LD Sinj

Dana 23. svibnja 2015. godine u Gradskoj vjećnici održana je redovna izvještajna Skupština Lovačkog društva Sinj.
Pored standardnih izvješća, raspravljalo se i o aktualnim temama: suradnja s lokalnom zajednicom, usklađivanje Statuta sa Zakonskim direktivama, uvrštavanje srneće divljači u lovno-gospodarsku osnovu, dislokacija graničnog prijelaza Bili Brig. Prema rječima predsjednika Ivice Maganića prve dvije teme idu u pozitivnom smjeru i bit će odrađene u skladu s terminima.
Tema oko koje se najviše raspravljalo svakako je aktualna tema istočne granice i graničnog prijelaza Bili Brig. Neka od razmišljanja lovaca upućuju na nezadovoljstvo trenutnim stanjem lovišta na Bilom Brigu jer, kako kažu, sužen im je prostor za lov od ulaska u EU iako je trebalo biti suprotno jer su granice lovišta katastarski određene, a i plaćaju zakupninu za lovište u kojem nemogu slobodno loviti.
Skupština je zaključena  u svečanom tonu dodjelom odlikovanja HLS-a trećeg reda koje je nagrađenima uručio predsjednik ŽLS Splitsko-dalmatinske  županije Mladen Balić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Zatečen u krađi goriva

U noći sa subote na nedjelju, oko tri sata iza ponoći u Otoku Dalmatinskom, u prostoru osnovne škole zatečen je 22-godišnjak u krađi lož ulja iz rezervoara škole.
Uhićen je i nad njime je u tijeku kriminalističko istraživanje. Očevidom na mjestu događaja je utvrđeno da je prethodno provaljena zaštitna ograda.
IZVOR: WWW.FERATA.HR