Petak, 25.05.2012.

12. akcija prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici

Udruga Srma organizira 12. akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici i druge građane u potrebi od 28.5. do 16.6.2012.g.
Prikuplja se ljetna odjeća i obuća: sportske trenirke, pamučne majice, obuća ravnih potplata, posteljina, ručnici, donje rublje, čarape i ostalo.
Prikupljanje se obavlja u kući Tripalo pokraj FINA-e u Sinju, ispod crkve i to ponedjeljkom i subotom od 10-12 sati, a od utorka do petka od 18 do 20 sati.

Vlada RH raspravljala o I. Nelipiću

Nakon šest mjeseci Vlada RH danas je konačno na svojoj sjednici donijela proceduralnu Odluku o izmjeni Odluke o darovanju Gradu Sinju bivše vojarne 'Ivaniš Nelipić'!
Podsjećamo, u kolovozu prošle godine Vlada Jadranke Kosor donijela je Odluku o darovanju vojarne Gradu Sinju, a dva mjeseca poslije, sinjsko Gradsko vijeće donijelo je Detaljni plan uređenja prema kojem će se na prostoru bivše vojarne graditi starački domovi i drugi objekti društvene namjene. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Studentsko hodočašće

Udruga Studenti Cetinske krajine zajedno sa Koordinacijom studentskih zavičajnih udruga Sveučilišta u Zagrebu, a uz potporu Pastorala mladih Zagrebačke nadbiskupije, 27. svibnja 2012. godine organizira II. Studentsko hodočašće na Mariju Bistricu. Događaj se održava drugu godinu za redom. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Povrat poreza za 2790 građana

Porezna uprava RH doznačila je danas sredstva bankama za isplatu povrata preplaćenog porezna na dohodak za 2012. godinu za 2 790 poreznih obveznika s područja koje pokriva sinjska ispostava Porezne uprave. Građanima koji na prijavi poreza nisu naznačili broj tekućeg računa, od idućega tjedna poštom će na kućne adrese biti upućeni gotovinski nalozi za isplatu.
Očekuje se kako će sljedeća isplata ići sredinom lipnja.
Sinjska ispostava Porezne uprave zaprimila je 12 840 poreznih prijava, a na obradu je uputila 9 000 prijava.

IZVOR: WWW.FERATA.HR