Ponedjeljak, 25.05.2009.

NA DRžAVNOM PRVENSTVU SINJSKE MAOžORETKINJE OSVOJILE 11 MEDALJA

Na državnom prvenstvu u mažoret plesu Sinjske mažoretkinje su osvojile 11 medalja, od toga 5 zlatnih i 6 srebrnih. Sinjanke su bile najbolje u 4 grupne kategorije a zlato je osvojila i Stipana Domazet za solo nastup. Trenerica i koreografkinja Vesna Jukić Bračulj zadovoljna je nastupom.

DOGOVOREN SASTANAK SINDIKATA VOZAčA I PROMETNIH DJELATNIKA AUTOPRIJEVOZA SINJ I UPRAVE TVRTKE

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoza po sedmi put je danas, 25. svibnja, Upravi društva uputio zahtjev u kojem traže sastanak na kojem bi se razgovaralo o ostvarivanju i zaštiti prava iz radnoga odnosa radnika Autoprijevoza. U zahtjevu je kao i predhodnih 6 puta predložen i Dnevni red od 13. točaka. Kako doznajemo od direktora tvrtke Jakova Jerkana sastanak je savlasnikom tvrtke dogovoren, a za nekoliko dana znat će se i točan datum.

"DAN VRTIćA"

Dječji vtić "Bili cvitak" od danas nizom akcija obilježava Dan vrtića. Tako je danas za djecu svih vrtića održana besplatna predstava "Fantanstičan dan", a sutra će se održati i predavanje za roditelje i odgajatelje na temu: Dijete u obiteljskom trokutu. Predavanje će se održati u dvorani samostana čudotvorne Gospe Sinjske, a voditelj će biti fra. Bože Vuleta. U program je uključen i cvjetni korzo te izložba dječjeg stvaralaštva. Od 1. do 5. lipnja u dječjim vrtićima održati će se i "Dani otvorenih vrata" kada će se svi zainteresirani moći informirati što kao ustanova vrtići nude svojim korisnicima.

AKCIJA UDRUGE "SRMA"

Udruga Srma organizira akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju u Vrlici. Akcija je počela danas i trajat će do 12. lipnja, a odjeća i obuća se prikupljaju u gradskom kinu, u prostorijama Sinjskog pučkog kazališta. Prikupljanje se obavlja u vremenu od 10-12 sati ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom, a utorkom i četvrtkom od 18 - 20 sati.
Dodajmo kako za potrebe rada Sinjskog pučkog kazališta udruga Srma prikuplja svečanu odjeću i obuću, šešire, torbice, te neobičnu odjeću i obuću.

OBAVIJEST

Klub žena liječenih na dojci iz Sinja obavijestio je sve zainteresirane žene od 40 do 50 godina starosti da će se u Sinju 1. lipnja obavljati preventivni pregledi pod nazivom "Moja prva mamografija". Zainteresirane žene mogu se prijaviti na broj telefona 826-700.

OBAVIJEST

Udruga umirovljenika Sinj, organizira za svoje članove izlet na Orlove stine i Panj u četvrtak 28. svibnja. Upisi traju do srijede 27. svibnja na broj telefona 821-262 od 8 do 11 sati.

OBAVIJEST

Zbog puknuća cijevi na cjevovodu sutra, 26. svibnja, će doći do prekida u snabdijevanju vodom od 8 do 12 sati i to u ulicama Juraja Dalmatinca i u ćurlinima. Iz JKP "Vodovod i čistoća" potrošače su zamolili za razumijevanje te da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 26. svibnja, od 9 do 13 sati bez električne energije će biti potrošaći u Otoku zaseok Milanović Litra, a od 9 do 14 sati i u Sušcima zaseoci Bešker i Babić obavijestili su iz sinjskog pogona HEP-a.

"POMOZIMO DJECI U SNALAžENJU U PROMETU"

"Pomozimo djeci u snalaženju u prometu" naziv je akcije koju za djecu predškolske dobi, organizira Autoškola Semafor Sinj - Solin. Edukacija će se odvijati u prostorijama autoškole, a bit će obuhvaćeno oko 830 djece sa područja cijelog Cetinskog kraja, ali i predškolske djece sa područja Solina i zaleđa Kaštela. Akcija počinje danas, 25. svibnja, i to za djecu iz vrtića Blagovijest i Bili cvitak.

OBAVIJEST

Sutra, 26. svibnja, u 10 sati u Galeriji Galiotović održat će se osnivačka skupština Udruge natjecatelja u oranju Splitsko-dalmatinske županije.

KINO DANAS

U sinjskom kinu danas su na repertoaru 2 filma. U 19,15 sati igra horror "Stranci", dok se u 20,45 sati prikazuje film "Babillon AD", s Vin Dieselom u glavnoj ulozi.

SPORT

Rukometašica žRK Sinj Dijana Poljak stipendistica je Splitsko-dalmatinske županije. Na prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija županijsko Poglavarstvo je donijelo odluku prema kojoj će 25 mladih sportaša primati mjesečnu stipendiju u iznosu od 500 kuna. Kriteriji za dodjelu stipendije su postignuti športski rezultati te uspjeh u školi.

U 8 kolu treće Hrvatske boćarske lige Povljane i Trilj igrali su 20:2, Naklice su bile bolje od turjačke pržine 17:5, a Otok je bio bolji od Kijeva 19:3. U prvoj županijskoj ligi Bitelić i Sokol 8:14, a Elektrodalmacija i Sinj nisu igrali.Pobjednik natjecanja paraglajdera koje se protekli vikend održalo u organizaciji kluba Pegaz iz Hrvaca je Vedran Bralić iz splitskog Albatrosa. On je u tri utrke osvojio najviše bodova. Drugi je bio Antun Bujan, a treći Hrvoje Boras, obojica iz Križevaca.