Petak, 25.05.2007.

OBAVIJEST

Sinjska Franjevačka klasična gimnazija i ove godine za sve učenike osmog razreda sutra organizira od 9 do 12 sati "Dan otvorene gimnazije". Profesori i drugi djelatnici gimnazije učenicima će predstaviti programe klasične i jezične gimnazije.

POčINJU PRIPREME ZA 292. SINJSKU ALKUNa gradskom hipodromu jučer je održan je prvi sastanak uprave VAD-a sa kandidatima za 292. sinjsku Alku. Na prvu prozivku nije se odazvao Ognjen Preost koji je usmeno obavijestio upravu VAD-a kako će poslati pismenu ispričnicu.
Danas u 18,00 sati počinju pripreme alkara s konjima u Sinjskom polju i u okolici Sinja. S obzirom da su ove godine počele 15 - tak dana kasnije nego ranijih godina, odvijat će se dva do tri puta tjedno, do kraja lipnja.
Na Alkarskom trkalištu pripreme će početi 1. srpnja i odvijat će se svakog radnog dana u poslijepodnevnim satima.

BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI

U okviru provođenja besplatnih preventivnih pregleda žena pod nazivom «Vaša prva mamografija i denzitometrija», koji će se održati u subotu i nedjelju u organizaciji Foruma žena SDP-a Sinj, Hrvatskog društva za osteoporozu i Udruge za pomoć ženama oboljelima od raka dojke «Nada» iz Zagreba, danas će se održati tribina «Promjene u hrvatskom zdravstvu». Mamografski pregledi obavljati će se u domu zdravlja od 8 do 15 sati, a denzitro,metrija od 190 do 16 sati. Kako doznajemo , denzitometrija je popunjena, dok nešto mjesta ima za mamografski pregled. O trenutačnom stanju u hrvatskom zdravstvu i prijedlozima promjena govorit će dr. Mirando Mrsić, specijalista onkolog, član Savjeta za zdravstvo SDP-a Hrvatske. Tribina će se održati u Galeriji Galiotović s početkom u 19,00 sati.

OBAVIJEST

Udruga za razvoj i jačanje civilnog društva i poboljšanje kvalitete življenja «Srma» iz Sinja ove nedjelje organizira DRUGU BICIKLIJADU pod motom «šPORT ZA SVE». Biciklistička povorka kreće sa središnjeg gradskog trga u 15 sati.

BESPLATNO MJERENJE KRVNOG TLAKA, šEćERA I MASNOćE U KRVI

Patronažne sestre Sinja i Cetinskog kraja u suradnji sa tvrtkom Roche u subotu će održati besplatnu akciju mjerenja krvnog tlaka, šećera i masnoće u krvi. Akcija će se održati u prostorijama samostana čudotvorne Gospe Sinjske od 8,00 do 12,00 sati.

HUMANITARNA AKCIJA

Udruga «SRMA» iz Sinja organizirala je prikupljanje odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju «Fra Ante Sekelez» u Vrlici. čista odjeća i obuća ravnih potplata mogu se donijeti ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 10,00 do 13,00 sati, te utorkom i četvrtkom od 18,00 do 21,00 sat.
Sabirno mjesto je u ulici Put kina br. 5., kod košarkaškog igrališta, a akcija će trajati do 2. lipnja. Sve informacije mogu se dobiti i na telefon Udruge Srma broj 661 - 661.

OBAVIJEST

Likomed veterina od danas započinje s larvicidnom dezinfekcijom na području Grada. To je postupak suzbijanja razvojnih oblika komaraca i provodi se tri puta na godinu u svibnju i lipnju u tro tjednim razmacima. Građani koji žele više informacija o ovom obliku dezinfekcije mogu se javiti na broj 701-400.