Četvrtak, 25.05.2006.

"DANI OTVORENIH VRATA" U VOJARNI KULA



Povodom nedjeljne 15. godišnje proslave obilježavanja Oružanih Snaga RH i Dana kopnene vojske u sinjskom Nastavnom središtu za obuku pješaštva od 8 sati prigodni je program "Dani otvorenih vrata" na kojoj je predstavljen taktičko-tehnički zbor kao i prezentacija obuke i vojne karijere.
Program je otvoren za javnost do 11 sati, a svečano postrojavanje povodom obljetnice oružanih snaga bit će sutra u vojarnu Kula uz goste i uzvanike koji će nazočiti spomeutoj obljetnici i dodjeli pohvala, nagrada i promaknuća djelatnika središta.

SVEčANI MIMOHOD U ZAGREBU


Temeljem odluke Ministarstva obarane RH Sinjska Udruga dragovoljaca Domovinskog rata povodom 15. obljetnice Oružanih snaga RH organizira odlazak pripadnika 126. brigade-Sinj na svečani mimohod u Zagreb.

Kako piše najnoviji broj Hrvatskog lista, nakon šest godina Predsjednik Mesić, premijer Sanader i predsjednik Sabora šeks pozvali su umirovljene generale Hrvatske vojske na svečanost u povodu Dana oružanih snaga RH.

OBNOVA NISKONAPONSKE MREžE NA SINJSKOM PODRUčJU

Niskonaponska mreža na području Dicma i Otoka je u fazi obnove ističu iz Uprave sinjskog HEP-a. Do petka su bez napajanja strujom potrošači Smoljo i Brčići u Otoku te Baglići, Gabrilo i Maretić u Dicmu.

Sinjski pogon Elektrodalmacije ističe kako će do kraja godine elektromreža u pojedinim naseljima Turjaka, čaporica, Jabuke i Rude biti u potpunosti obnovljena.
Najavljena je izgradnja novih trafostanica u Sinju, Glavicama, Trilju i Dicmu u cilju poboljšanja niskonaponske mreže, ali i zbog povećane potrošnje električne enrgije u kućanstvima i gospodarstvu.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Nova akcija darivanja krvi u organizaciji sinjskog Crvenog križa bit će u petak u Trilju u tamošnjem restoranu Dalmacija. Triljska udruga darivatelja i sinjski Crveni križ pozivaju sve zadrave osobe između 18 i 65 godina na ovu humanu akciju zbog pojačane potrebe za svim krvnim grupama u transfuzijskom odjelu KB Split.


OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Udruga umirovljenika obavijestila je svoje članove kako za 6.lipnja organiziraju jednodnevni izlet u Mostar i Međugorje. Rok prijave je do prvog lipnja u prostorijama Udruge svaki dan od 8 do 11 sati.

PRESTAVLJANJE KNJIGA MARKA VESELICE I ZDRAVKA TOMCA

Sinjski ogranak Matice Hrvatske sutra najavljuje promociju zanimljivih knjiga dr. Marka Veselice i dr. Zdravka Tomca. "Uskrsnuće Republike Hrvatske 1990-1995", autora Veselice i dvije knjige dr. Tomca "Ponoćne misli" i "Predsjednik protiv Predsjednika" predstavit će umirovljeni admiral Davor Domazet-Lošo kao i autori knjiga.
Promocija knjiga i kulturni događaj bit će u dvorani franjevačkog samostana sutra s početkom u 19,30. Umjetnički trenutak večeri upotpunit će Joško Delić s promocijom nove pjesme o Sinju.

VRIJEME

Vedro sunčano i toplo uz temperaturu zraka tijekom jutra od 16-22 stupnja Celzijeva.