Petak, 25.04.2014.

ZELENA ČISTKA U SINJU

U okviru akcije Zelena čistka, Turistička zajednica grada Sinja i Planinarsko društvo Svilaja Sinj organiziraju akciju čišćenja zidina i prostora utvrde Kamičak. Okupljanje i početak akcije planira se  u subotu 26. travnja 2014. u 9.00 sati. Sa sobom je potrebnoponijeti rukavice i po mogućnosti škare za grane. Poslije akcije organizira se zakuska u planinarskom domu Orlove stine.
Zelena čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada te najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, prvi je korak na tom putu.
IZVOR: TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SINJA

U nedjelju jubilarna deseta Korida u Dicmu

DICMO – U nedjelju će se, u industrijskoj zoni u Dicmu održati tradicionalna deseta korida. Posjetitelje očekuju atraktivne borbe bikova, a najviše pažnje plijeni obračun između Goluba (vlasnik M. Radanović iz Kladnica) i Ruška (vlasnik I. Vitić iz Sinja).

U borbama za šampiona u poluteškoj kategoriji bik koji bude pobjednik svome će vlasniku donijeti 20,000 kuna, a nagrada za drugoplasiranog je 10,000.

Osim borbi bikova, organizatori najavaljuju i još zanimljivosti za gledatelje: – Očekujemo nekoliko tisuća posjetitelja koji će vjerujem uživati u borbama bikova, glazbi uživo, atraktivnim plesačicama te bogatom izboru jela i pića – rekao je jedan od organizatora Jakov Kokan.

Glavni organizator je USB Commerce Dicmo, a pokrovitelji Splitsko-dalmatinska županija, Grad Sinj i Općina Dicmo.
Početak je u 12 sati.
Petar Norac Kevo

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM