Subota, 25.04.2009.

PRšUT IZ PRšUTANE "PIVAC" VRGORAC, šAMPION 4. NACIONALNOG SAJMA PRšUTA U SINJUšampion 4. sajma pršuta u kategoriji Dalmatinski pršut je mesna industrija Pivac Vrgorac, tako je ocijenio stručni ocjenjivački žiri u hotelu Alkar nakon višesatnog kušanja 27 pršuta. Zlatna plaketa u kategoriji Dalmatinskih pršuta pripala je pršutani Smjeli iz Dugopolja, srebrna plaketa Vajdi - Mirlović Zagora, a brončana pršutani Kulina sa Novih sela. U kategoriji nedimljenih pršuta šampionom je proglašena pršutana Dujmović iz Tinjana dok je u kategoriji pršuta gosti zlatna plaketa pripala je tvrtki Bura -Ljubuški.

KRONIKA 92

U noći s petka na subotu za sada nepoznati počinitelj ili više njih poskidao je i spalio 30-tak zastava Republike Italije. Zastave su uz zastave Republike Hrvatske bile postavljene na rasvjetnim stupovima u najužem centru Sinja i glavnom ulazu u grad iz smijera Splita. Postavljene su povodom dolaska delegacije prijateljskog talijanskog grada Montemarciana.
Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj kazala nam je kako za sada nije poznato radi li se o jednom ili više počinitelja. U potrazi za počiniteljima policiji bi vjerojatno mogle pomoći i snimke nekoliko nadzornih kamera postavljenih na štićenim objektima u gradskom centru. Komunalci koji ukrašavaju grad naručili su novih 30 zastavica Republike Italije koje su postavili na mjesta gdje su bile postavljene uništene. Gradonačelnik Sinja Ivan Nasić osudio je ovaj čin.

REDOVITA SKUPšTINA VAD-a

Jutros je održana redovita skupština VAD-a. Između ostalog podnijeta su izvješća o radu svih tijela društva od prošle 293. Alke do danas. U članstvo VAD-a primljena su nova 44 člana. Prijedlog Ante Smolje koji je kazao kako ima potporu još nekih članova VAD-a bio je da se u dnevni red uvrsti i točka o glasovanju o proglašenju počasnog člana VAD-a Ante Gotovine. Predsjednik VAD-a Stipe Jukić naglasio je kako nitko nije protiv takve odluke no da se prije glasovanja treba kontaktirati Gotovinina obitelj. Nezadovoljan takvim odgovorom Smoljo je napustio skupštinu.

SPORT

Iz sadržajnog športskog vikenda izdvajamo susret 2. HNL, u kojem se na gradskom stadionu u Sinju sastaju Junak i zagrebačka Lokomotiva. Početak susreta je u 16,30 sati.

Od susreta 3. HNL jug izdvajamo susret u Makarskoj između Zmaja i Hrvaca koji se igra danas.