Petak, 25.04.2008.

OTVOREN "NACIONALNI SAJAM PRšUTA SINJ 2008."

"Nacionalni sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda Sinj 2008." u hotelu Alkar u 10 sati svečano je otvorio državni tajnik Zdravko Krmek. Sajam se održava u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i rurarnog razvoja.
Na Sajmu su se predstavila 62 izlagača, vodeće mesne industrije iz Hrvatske, te proizvođači pršuta iz BiH, Italije i Slovenije. Uz izložbu, održat će se i prezentacije autohtonih vrsta sira, vina i maslinova ulja, te tradicionalnih jela od pršuta.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA SINJA

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja Miloš Balić sazvao je 28. sjednicu vijeća koja će se održati danas, 25. travnja, u 16 sati. Na Dnevnom redu je 9 točaka od kojih izdvajamo: Prijedlog Odluke o razrješenju i izboru članova Mandatne komisije gradskog vijeća, te predloge odluka o izboru potpredsjednika Gradskog vijeća, prihvaćanju ostavke gradonačelnika Grada Sinja, prihvaćanju ostavke svih članova Gradskog poglavarstva te te prijedlozima o novom izboru gradonačelnika i članova Poglavarstva. Vijećnici će razmatrati i Prijedlog Odluke o izboru zamjenika gradonačelnika Grada Sinja.
Podsjetimo, na svojoj posljednjoj sjednici Gradski odbor HDZ-a Sinj za novog gradonačelnika predložio je dr. Ivana Nasića koji bi tu dužnost trebao obnašati volonterski.

"LANAC ISTINE O GENERALU ANTI GOTOVINI I DOMOVINSKOM RATU"

U povodu početka suđenja generalu Anti Gotovini u Haagu Branko čulo, branitelj koji je do sada na 25 hodočašća pješačio više od 10.000 km, među ostalim i do Haaga i Rima, organizirao je još jedno hodočašće, iz Vukovara. S mjesta masovne grobnice na Ovčari kod Vukovara 20-tak hodočasnika uz paljenje svijeća i molitvu 07. travnja krenuli su na hodočašće koje su nazvali "Lanac istine o generalu Anti Gotovini i Domovinskom ratu". Hodočasnici bi na svom putu do Dobrovnika danas trebali stići i u Sinj.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, podružnica Splitsko-dalmatinske županije organizira trodnevno putovanje na relaciji Split- Zagreb- Veliko Trgovišće - Krapinske Toplice- Blaiburg - Maribor - Trakošćan - Krapina- Split. Putovanje će se realizirati od 16. do 19. svibnja, a zainteresirani branitelji mogu se prijaviti do subote na broj 322-311 .

KINO DANAS

Večeras u 20 sati u sinjskom kinu igra američki akcijski film "Točka prednosti". Na američkog predsjednika, kojeg glumi William Hurt, na samitu svrstanih država u španjolskoj netko puca. Agent specijalnog predsjednikovog osiguranja (Dennis Quaid) kreće u potragu za atentatorom, ali mnogo toga 'ne štima' oko atentata.
Usprkos lošim kritikama, film je u nešto više od mjesec dana prikazivanja zaradio preko 120 milijuna dolara, a komentari publike su uglavnom pozitivni.

SPORT

Udruga za pomoć i prevenciju u rješavanju problema ovisnosti "Novi put" svake godine u sklopu svog programa prevencije a pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva Grada Sinja organizira športske aktivnosti i druženja učenika s ciljem senzibiliziranja djece za pozitivne vrijednosti i životne stavove. Nakon uspješno organiziranog i provedenog Malonogometnog turnira za učenike osnovnih i srednjih škola u prosincu prošle godine, Udruga Novi put nastavlja s dobrom praksom te će sutra u subotu, 26. Travnja, upriličiti rukometni turnir za učenice osnovnih i srednjih škola u Gradu Sinju. Svrha turnira nije međusobno natjecanje odnosno odnosno osvajanje trofeja nego druženje učenica različitih uzrasta i škola te njihova edukacija u smislu postizanja pozitivnog načina razmišljanja kroz bavljenje sportskom aktivnošću.

Rukometašicama i rukometašima do kraja natjecanja ostala su tri kola drugoligaških natjecanja.
žRK Cetina nakon izabranog novog vodstva kluba gostuje kod vodeće Dalmatinke u Pločama, utakmica se igra danas s početkom u 19 sati.

žRK Sinj u Gradskoj školsko-sportskoj dvorani u Sinju dočekuje ekipu Makarske. Utakmica se igra sutra s početkom u 20 sati.

Večeras rukometaši Cetinke od 18 sati u svojoj dvorani dočekuju ekipu Solina, a sutra sinjski Kamičak igra u Sinju protiv ekipe Metkovića 1963 s početkom u 18.sati

Jučer su odličan uspjeh postigli nogometni kadeti Junaka. Oni su na Gradskom stadionu nakon regularnog dijela 0-0 s vršnjacima Hajduka bili bolji nakon izvođenja kaznenih udaraca 4-3 i tako se plasirali u finale županijskog kupa za kadetski izrast.

Sutra su na rasporedu susreti 27. kola 3 HNL Jug. Vodeće Hrvace gostuju u 16,30 sati u Pločama gdje igraju protiv domaćeg Jadrana, a u isto vrijeme u Sinju na Gradskom stadionu sastaju se Junak i Primorac iz Biograda.

Susreti 4.HNL jug igraju se u nedjelju: Glavice gostuju u Postirama kod istoimene ekipe. Momčad otočkog OSK-a je slobodna u ovom kolu te će prvenstveno natjecanje nastaviti u četvrtak, 1. svibnja, kada na svom terenu dočekuje Slaven iz Gruda.

U nedjelju u natjecanju županijske nogometne lige sinjski Tekstilac gostuje na Supetru gdje igra protiv domaćeg Jadrana s početkom u 16,30 sati.

U nedjelju počinje nova galopska sezona na sinjskom Hipodromu. S početkom u 15 sati počinje galopska priredba koju organizira Galopski klub Vreba iz Hrvaca. Na rasporedu će biti 4 trke na 1400,1600,1700 i 1800 metara.