Srijeda, 25.04.2007.

PREDAVANJE

Hrvatski zavod za zapošljavanje i tvrtka Brodosplit u Osnovnoj školi Ivana Lovrića u Sinju organiziraju predavanje o zanimanju brodograditelj. Predavanje je namijenjeno učenicima osmog razreda i njohove roditelje, a održat će se danas u kabinetu za vjeronauk s početkom u 18,00 sati.
Animaciju i prezentaciju osim Zavoda za zapošljavanje i Brodogradilišta održati će i industrijska škola.

NATJECANJE šKOLA U POZNAVANJU TALIJANSKOG I šPANJOLSKOG JEZIKA

Danas počinje Državno natjecanje osnovnih i srednjih škola u poznavanju talijanskog i španjolskog jezika u Trilju na kojem će sudjelovati više od 70 učenika iz cijele Hravtske.
Natjecanje će se svečano zatvoriti u subotu dodjelom nagrada i podjelom priznanja najboljima.

"ZELENA ZASTAVA" Oš "MILAN BEGOVIć" IZ VRLIKE

Status ekoškole na području Cetinske krajine do sada su imale tri osnovne škole: Ivana Mažuranića Han, Dinka šimunovića Hrvace i Fra Pavla Vučkovića Sinj.
Od petka će zelenu zastavu posjedovati i Osnovna škola «Milana Begovića» u Vrlici.
Ta je škola već godinu dana uključena u projekt ekoškole - istaknula je ravnateljica Dunja Turudić, a Zelena zastava će joj biti uručena u petak u Zagrebu.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita, u suradnji sa socijaldemokratskim forumom žena SDP-a Sinj, organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke uz mogućnost ultrazvučnog pregleda. Iako je prethodnih dana najavljivano kako će se akcija održati kroz dva dana predsjednica Foruma Dijana Breko kazala je kako je zbog nedovoljnog interesa žena akcija prebačena samo na jedan dan, tako da će se održati danas u 16 sati.

TRIBINA "JESMO LI ZAISTA JEDNAKI?"

Udruga tjelesnih invalida grada Sinja UTIS organizira tribinu pod nazivom «2007. europska godina jednakih mogućnosti za sve» s podtemom «Jesmo li zaista jednaki?». Predavanje će održati mr. socijalne psihijatrije Mirjana Dobranović predsjednica Hrvatske udruge tjelesnih invalida sa suradnicima. Na tribinu su pozvani čelnici gradske uprave, direktori javnih poduzeća, gradski vijećnici i druge osobe koje bi mogle pomoći invalidnim osobama po pitanju njihove što bolje integracije u društvu. Tribina će se održati u hotelu Alkar sutra s početkom u 16,00 sati.

TRIBINA

Svetište i župa čudotvorne Gospe Sinjske organiziraju tribinu na temom «Protiv korupcije». Na tribini će govoriti dr. Neven šimac, profesor međunarodnog prava, stručnjak konzultant Europske unije, zauzeti kršćanski intelektualac i publicist.
Tribina će se održati u samostanskoj dvorani u petak, s početkom u 20,00 sati.

"GLOBALNI TJEDAN SIGURNOSTI"

Policijska postaja Sinj uključila se u provedbu «Globalnog tjedna sigurnosti u prometu». Do kraja ovoga tjedna djelatnici Policijske postaje Sinj provodit će pojačane preventivno - represivne mjere prvenstveno usmjerene na zahvaćanje prekršaje alkohola, brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige, prekršaje vozača mopeda, motocikla i bicikla, s posebnim osvrtom na prekršaje mladih vozača.

SPORT

Na poznatom međunarodnom maratonskom natjecanju u Padovi nastupili su atletičari Atletskog kluba Sinj. Vrlo dobro 7. mjesto osvojila je Lidija Rajčić, 12. je bila Marija škvarc a kod atletičara svoj 83. maraton istrčao je Jozo Delaš.
Na ovoj manifestaciji, poznatijoj po imenu San Antonio nastupilo je pet tisuća i 200 natjecatelja iz cijele Europe.

Na Krosu Sportskih novosti u Zagrebu vrlo zapažen rezultat ostvarila je Anita Maroš iz Atletskog kluba Sinj, koja je na tisuću metara osvojila 2. mjesto.