Ponedjeljak, 25.03.2019.

Juniori BC Sinj plasirali se na završnicu Prvenstva Hrvatske

 
Utakmicama 10. kola HBL jug završen je dio Prvenstva prije doigravanja za prvaka Hrvatske. Juniorska ekipa Boćarskog centra ‘SINJ’ zauzela je treće mjesto i osigurala daljnji nastavak natjecanja – doigravanje za prvaka Hrvatske.

Boćarski centar Sinj okuplja mlade boćare iz cijele Cetinske krajine, a ovaj odličan rezultat ostvarili su Marin Vudrag – BK Trilj, Lucian Babić – BK Potravlje, Tomislav Tomašević – BK Sinj, Branimir Botica – BK Otok, Matej Maleš – BK Mačkula te Andrija Blaić, Lovre Nasić i Mario Kokot Živalj iz BK ‘Pržina’. Trener/voditelj ekipe je Božidar Budimir Bekan.

Domaćini završnog ogleda najboljih hrvatskih juniorskih boćarskih ekipa bit će Sinj i Bast, a susreti će se igrati 24. i 25. travnja 2019. godine. Sinj će ovog ljeta biti domaćin i velikoj juniorskoj boćarskoj završnici Hrvatske. Naime, od 10. do 14. srpnja igrat će se završnica PH u svim disciplinama, odnosno u ekipnim i pojedinačnim kategorijama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija darivanja krvi u Otoku

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Otok organiziraju akciju darivanja krvi u Otoku.

Akcija će se održati u utorak, 26. ožujka od 9 do 13 sati u restoranu na OPG-u Džimbeg.

Organizatori pozivaju dragovoljne davatelje, kao i druge zdrave osobe od 18 do 65 godina života da dođu na akciju, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Odjela za transfuziju KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mate Labrović najbolji u kategoriji plavih pojaseva na ‘Split openu 2019’

 
U subotu, 23. ožujka u Splitu je održan međunarodni turnir u Brazilskoj jiu-jitsi (BJJ) ‘Split open 2019’, koji je organizirao ‘BJJ Alliance Black Dragon Split’. Na turniru je nastupilo oko 150 boraca, među kojima je bio i mladi Sinjanin Mate Labrović.

Mate Labrović bori se za spomenuti Splitski klub te je u jakoj konkurenciji ostvario zapažen rezultat. Nakon tri borbe i tri uvjerljive pobjede(2:0, 11:0, 6:0) osvojio je prvo mjesto u otvorenoj kategoriji plavih pojaseva te tako došao do nagrade za najboljeg borca turnira.

Mate Labrović prije se borio u kickboksu te je nastupao za KBK Knez i KBK Mornar. U kickboksu je također imao niz uspjeha, kao što su osvajanje 4 državna prvenstva te drugo mjesto na juniorskom prvenstvu svijeta. Nakon kickboksa prešao je na Brazilsku jiu-jitsu gdje također ostvaruje zapažene rezultate na natjecanjima u Zagrebu, Splitu i Banja Luci. Ovo posljednje natjecanje potvrda je odličnih rezultata u karijeri Mate Labrovića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR