Ponedjeljak, 25.03.2013.

Promocija 'Krvave Cetine' u Otoku

U općinskoj dvorani Općine Otok sutra će se održati predstavljanje knjige Ivana Kozlice 'Krvava Cetina – masovni pokolji u Cetinskom kraju i Poljicima u II. svjetskom ratu.

Radi se o knjizi kojom je autor istražio i predstavio masovne zločine nad hrvatskim narodom u Cetinskom kraju i Poljicima, počinjene u isplaniranim operativnim akcijama: talijanskih i talijansko-četničkih snaga 1942. i 1943. godine, masovne zločine njemačkih oružanih snaga 1943. i 1944. godine, te partizanske i savezničke zločine 1944. u naslovljenom području. Radi se o 2322 na najokrutniji način ubijene osobe različita spola i uzrasta: žena i muškaraca, staraca, starica i djece, čije je stradanje autor utvrdio i identificirao. Tim svim žrtvama je knjigu i posvetio.

Promocija će se održati s početkom u 18 sati, a knjigu će promovirati dr. sc. Don Josip Dukić i autor mr. sc. Ivan Kozlica. Predstavljanje će svojim nastupom uveličati klapa sv. Luka – Otok. Promociju organizira Općina Otok.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mršav nogometni vikend ulov

Hrvace, Glavice, OSK i Tekstilac ovog su vikenda kombinirano prikupili svega jedan bod, što dovoljno govori o njihovim predstavama tijekom protekla dva dana...

Opširnije...

IZVOR: WWW.FERATA.HR