Petak, 25.03.2011.

Sport

Pred nama je još jedan bogat športski vikend iz kojeg najavljujemo:

KOŠARKA
26.03.2011. subota, A1 košarkaška liga za prvaka 2. kolo, 20,15 KK Alkar-KK Split

NOGOMET
27.03.2011. nedjelja, 2.HNL ,20.kolo, 16,00 NK Junak –Croatia MV

26.03.2011. subota, 3. HNL,22. kolo, 15,00 NK Hrvace – NK Omiš
4. HNL, 16,30h GOŠK KG-OSK

27.03.2011. nedjelja
16,30 NK Glavice –NK Urania,

Županijska nogometna liga
16,00h NK Čaporice Trilj-NK Vrlika
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Priopćenje za javnost Gradskog odbora SDP-a Grada Sinja: Popis samo za podobne

Hrvatska je zemlja u kojoj je gotovo pa nemoguće doći do zaposlenja,a što se jasno vidi i prema brojci od gotovo 340 000 nezaposlenih.
Sasvim je onda shvatljivo i očekivano da je velika većina koja svaki mjesec neuspješno hodočasti Hrvatski zavod za zapošljavanje gajila nade, koje su se pokazale kao iluzije, da će upravo oni dobiti priliku, barem zahvaljujući ovoj nezahvalnoj činjenici, dobiti posao popisivača ili kontrolora na Popisu stanovništva, kućanstava i stanova.
Ovo pogotovo dolazi do izražaja kada se zna da su pravo prvenstva za rad na ovom popisu trebali imati nezaposleni hrvatski branitelji i nezaposlena djeca smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, te dugotrajno nezaposlene osobe.
...

Blagovijest

Katolička crkva danas, 25. dana mjeseca ožujka, slavi blagdan Navještenja ili Blagovijesti. Blagdan govori o događaju kada je božji glasnik, anđeo Gabrijel navijestio Djevici Mariji da će začeti i roditi Sinja Božjega. Blagovijest je i Gospodnji i marjanski blagdan.
Poslijepodnevna sveta misa u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se u 18, a u okolnim crkvama u 17 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prvo natjecanje na atletskoj stazi

Nakon što je Svjetska atletska federacija(IAAF) 9. siječnja ove godine potvrdila vrhunske uvjete novoizgrađene atletske staze na Športskom centru 'Ivica Poljak-Sokol i Andrija Alčić' te izdala međunarodni certifikat 2.klase za natjecanja, ove subote, 26. ožujka, na sinjskoj atletskoj stazi održat će se prvo službeno natjecanje.
Atletska natjecanja počet će u 13,30 sati a prvi će krenuti atletičarke i atletičari u disciplini na 10 tisuća metara staza, seniori i juniori. Zatim će svoju spretnost i brzinu okušati sudionici u disciplini brzo hodanje. Na 3 tisuće metara natjecat će se mlađi juniori i juniori, a na dionici od 5 tisuća metara natjecat će se seniori i stariji juniori. Na ovom zanimljivom atletskom događaju očekuje se ukupno, u svim disciplinama, 70-tak sportaša iz 16 hrvatskih klubova. Natjecanja u svim disciplinama održavaju se u okviru državnog prvenstva Hrvatske. Uz pokroviteljstvo Grada Sinja, organizator atletske priredbe je Atletski klub Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Istukao ženu pa pobjegao

Oko 20 sati u mjestu Brnaze došlo je do nasilja u obitelji prilikom kojega je lakše tjelesne ozljede zadobila 43-godišnja žena. Nasilje je prijavljeno policiji, no po dolasku na mjesto događaja službenici PP Sinj nasilnika nisu zatekli. Počinitelj je otprije poznat policiji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Opušak zapalio Škodu

Sinoć oko 19,30 sati na Radošiću izbio je požar na osobnom vozilu marke Škoda, koja je u potpunosti izgorila. Vozilo je bilo neregistrirano, starije godište ali u voznom stanju. Kako neslužbeno doznajemo, do zapaljenja je došlo najvjerojatnije zbog neugašenog opuška cigarete. Požar su oko 20 sati ugasili djelatnici DVD-a Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Na autocesti A 1, od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići, vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika (u smjeru Splita), a kroz tunel Plasina, vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.
Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.
Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, između čvorova Popovec i Ivanja Reka, u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.
IZVOR: HAK
...