Srijeda, 25.03.2009.

Radnici na obavijesne razgovore

Policija u Sinju na obavijesne razgovore poziva radnice Dalmatinke Nove, ali i novinare, među kojima i naše kolege. Zbog neovlaštenog ulaska u tuđe poslovne prostore i nenapuštanje istih na zahtjev službene osobe Općinskomu državnom odvjetništvu u Sinju predsjednik Uprave tvornice Gianfranco Ladini podnio je protiv njih i kaznene prijave.

Prije dva tjedna radnici i novinari ušli su u napuštene pogone Dalmatinke. Na mirnom okupljanju bilo je stotinjak ljudi, ali prijave su dobili samo neki. Ljuti su i ogorčeni. Tvrde kako kriteriji očito nisu za sve isti jer još prije godinu i pol sindikati su podnijeli kaznenu prijavu protiv predsjenika Uprave Ladinija zbog zloporabe stečajnoga postupka, a na njihovu prijavu do danas nitko iz policije nije reagirao.

Agonija radnika i tvornice koja je nekad hranila Cetinsku krajinu, nastavlja se. Za pet dana na splitskom Trgovačkom sudu Dalmatinku čeka predstečajno ročište.
IZVOR: HRT

OBAVIJEST IZ GRADSKE UPRAVE GRADA TRILJA


FOTO: Filip Ratković

Danas je počela isplata za štetu nastalu od tuče 2007. godine za stanovnike Triljskog kraja. Od danas do petka vršit će se isplata oštećenicima čija prezimenima počinju sa slovom A do slova K, a od 30. ožujka za sve ostale oštećenike. Isplata se vrši u prostorijama gradske uprave, a oštećenici su dužni sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu.

ZNAčAJNA ULAGANJA žUPANIJE U šKOLSTVO I SPORT CETINSKE KRAJINE

Splitsko-dalmatinska županija u naredne tri godine značajno će ulagati u kapitalne objekte na području Cetinskog kraja namijenjene školstvu i športu, kazao nam je dožupan Luka Brčić. Dožupan je istaknuo kako će županija sukladno svojim mogućnostima pratiti i izgradnju Oš Fra Pavla Vučkovića i športske dvorane u Hrvacama.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Za sutra, 26. ožujka, najavljena je posljednja sjednica sinjskog Gradskog vijeća u ovom sazivu. Na dnevnom redu je 9 točaka, od kojih izdvajamo Utvrđivanje prijedloga Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Kukuzovac, Prijedlog Plana gospodarenja otpadom, prijedlog Odluke o izbore osobe kojoj će se povjeriti obavljanje dijela komunalne djelatnosti održavanja javnih površina temeljem ugovora, te Utvrđivanje prijedloga Poslovnika o radu Savjeta mladih.

OBAVIJEST

Sutra, 26. ožujka, će se na Trgu dr. Franje Tuđmana otkriti bista-spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, utemeljitelju neovisne Hrvatske države. Pozivaju se svi hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji, te svi štovatelji lika i djela dr. Tuđmana, da svojom nazočnošću uveličaju svečanost koja će početi u 10,00 sati.

OBAVIJEST

Klub žena liječenih na dojci iz Sinja za sutra, 26. ožujka, organizira javno izlaganje na temu: "Kako pobjediti rak dojke?". Predavanje će se održati u hotelu "Alkar" u 18 sati, a predavač je dr. Ivica Breko.

OBAVIJEST

Iz Veterinarske stanice Sinj obavještavaju da će se u subotu, 29. ožujka, u vremenu od 08,00 do 13,30 sati vršiti cijepljenje pasa protiv bjesnoće za grad Sinj, te necijepljenih pasa iz okolnih mjesta koje pokriva Veterinarska stanica Sinj.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras će se prikazivati film "Sumrak". Početak je u 19.30 sati.

SPORT

Alkar je odlično krenuo u natjecanje za ostanak u A1 košarkaškoj ligi. Nakon Kvarnera i Borika, sinoć su pobijedili i Trogirane rezultatom 74:67.