Utorak, 25.03.2008.

SLOBODAN UZELAC U POSJETU VRLICI I OTIšIćU

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Slobodan Uzelac sa suradnicim posjetio je danas Grad Vrliku i naselje Otišić. Vito Perić. Prilikom posjete Otišiću Uzelac je govorio o Vladinom programu povratka prognanika i izbjeglica. Predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak kazao je da je u planu HEP-a do 1. lipnja uspostaviti niskonaponsku mrežu u Otišiću.

OBAVIJEST

Jučer i noćas u višim predjelima Cetinskog kraja padao je snijeg, kojeg je najviše bilo na Vrličkom području, Kamenskom i Tijarici. Djelatnici sinjske Nadcestarije čistili su i posipali ceste, pa nije bilo problema u odvijanju prometa.

VIJESTI IZ TRILJA

Na inicijativu mještana Ugljana, Poglavarstvo Grada Trilja osigurat će novčana sredstva za kupnju građevinskog materijala za izgradnju stambene kuće četveročlanoj obitelji teškog materijalnog stanja.

OBAVIJEST

Korisnici i zakupci koji Ugovorom koriste državno zemljište do 31.ožujka trebaju se javiti u Gradsku upravu Grada Sinja, u Ured za gospodarstvo, kako bi im se provelo produženje Ugovora korištenja zemljišta.

OBAVIJEST

Iz Ureda državne uprave obavještavaju korisnike zelenih poljoprivrednih knjižica, koji su iste vratili u predviđenom roku, a nisu ih ponovno predigli, da to trebaju učiniti kako bi i dalje imali pravo na plavi dizel u 2008. godini.

SPORT

Košarkaši Alkara sutra u Bedekovčini sa Zabokom igraju treći susret nastavka lige za ostanak u A1. Utakmica počinje u 19 sati.

Tekstilac je jučer u Sinju odigrao susret županijske lige u kojem je, nakon dugo vremena, ostvario pobijedu. Pogotkom Baraća rezultatom 1 : 0 pobijedio je vranjičkog Omladinca.

Na zagrebačkom hipodromu jučer je započela nova galopska sezona. Na ovogodišnjem prvom natjecanju grla iz Cetinskog kraja postigla su odlične rezultate.
U utrci na 1 200 metara slavilo je grlo Don alkaro Josipa Bilandžića iz Krušvara, ispred Vilandre iz galopskog kluba Ringo.
U utrci na 1 400 metara pobjedilo je grlo Nazim iz Mađarske ispred grla Lucian vlasništvo galopskog kluba Ringo.
U glavnoj trci dana na 1 600 metara pobjedu je odnijelo grlo Napoli iz Ivanca dok je drugi bio Maganbo iz galopskog kluba Blaškan, a treća u cilju bila je Astala Luce Galopskog kluba Vreba Hrvace.
Trka na 1 800 metara donjela je slavlje galopskom klubu Mustang iz Glavica. Njihovo grlo Roxolina prva je prošla ciljem ispred Parisfleura iz Varaždina.