Utorak, 25.02.2020.

David Skoko i osobe s invaliditetom kuhaju zajedno

David Skoko, jedan od najcjenjenijih hrvatskih kuhara, svoje će znanje i iskustvo podijeliti s korisnicima ugostiteljsko-edukativnog centra inkluzije The CookBook.
U tom centru na zagrebačkom Jarunu Skoko će zajedno s osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te njihovim stalnim mentorima pripremiti gala večeru. Goste The CookBooka žele zadiviti večerom u tri slijeda.
Svečana večera čiji jelovnik osmišljava prvi hrvatski kuhar s emisijom na televizijskom kanalu 24Kitchen, počinje u četvrtak 27. veljače u 19 sati.
Sredstvima prikupljenima na večeri financirat će se edukacije na koje će u centar The CookBook doći djeca i mladi iz ranjivih skupina društva iz drugih dijelova zemlje.
Ugostiteljsko-edukativni centar inkluzije The CookBook otvorila je Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO). Tamo osobe s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi stječu razne vještine koje će im olakšati zapošljavanje u ugostiteljstvu te aktivno uključivanje u život zajednice.
Predbilježbe za dolazak na večeru primaju se putem e-adrese:  udrugaunuo@gmail.com.

U Hrvacama susret U-16 reprezentacija Hrvatska – Saudijska Arabija

 
Hrvatska nogometna reprezentacija sutra, 26. veljače igra u Hrvacama protiv Saudijske Arabije. Riječ je o izabranoj vrsti Hrvatske do 16 godina koje predvodi izbornik Tomislav Rukavina. Susret u Hrvacama zakazan je za 12 sati.

Na području Splitsko – dalmatinske županije u narednih tjedan dana odigrati će se međunarodni turnir na kojem će pored ove dvije reprezentacije sudjelovati još Rusija i Austrija.

Mladi hrvatski reprezentativci protiv Rusije će igrati 29. veljače. Susret protiv Austrije na rasporedu je 3. ožujka u 10,30 sati na na Gradskom stadionu u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pepelnicom ili Čistom srijedom počinje korizma

Čistom srijedom ili Pepelnicom sutra, 26. veljače počinje vrijeme korizme, koja traje 40 dana i koja je dio liturgijske godine u kojem se kršćani pokornički pripremaju za blagdan Uskrs. Prvi i posljednji dan Korizme označava se najozbiljnijom pokorom, strogim postom i nemrsom.

Euharistijska slavlja i obred pepeljanja u Crkvi Čudotvorne Gospe:

Srijeda, 26. veljače: Pepelnica, početak korizme, post i nemrs. Euharistijska slavlja i obred pepeljenja: 7, 8, 9 i 18 sati.
Četvrtak, 27. veljače: Klanjanje pred Presvetim nakon večernje mise.
Petak, 28. veljače: Korizmeni petak, pobožnost Križnoga puta u 13 sati za djecu (predmole članovi Dječjeg zbora), u 17,15 sati za sve župljane i u 20 sati za mlade na Gradu. Misa u 18 sati. Korizmeni propovjednik: fra Ivan Režić, odgojitelj bogoslova.
Subota, 29. veljače: U 8,30 sati misa i krunica za štovatelje Gospe Sinjske. Kroz korizmu večernja misa i subotom u 18 sati.
Nedjelja, 1. ožujka: Prva korizmena nedjelja. U 17,15 sati pobožnost Križnog puta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR