Petak, 25.02.2011.

Humanitarna akcija osnovnoškolaca

Učenici OŠ Marka Marulića i Odred izviđača porječana 'Malin' sutra će provesti humanitarnu akciju za pomoć Lucijanu Ćosiću, kojem je potrebno liječenje u njemačkoj klinici za ortopediju Aschau.
Od 9 sati i 30 minuta do 13 sati, na sinjskoj pijaci i ispred pošte, učenici će prodavati bonove. Cijena jednog bona je 5 kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova od 25. veljače 2011. godine, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavljuje Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini.
Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi, zaštite i uređenja okoliša, te održavanja i komunalnih djelatnosti.
...

Sport

Pred nama je još jedan sportski vikend iz kojeg izdvajamo:
KOŠARKA
26.02.2011. subota, 10. kolo B1 košarkaška liga – jug, 17,00 h KK Amfora Makarska – KK Cetina Trilj
27.02.2011. nedjelja,, 16. kolo A1 košarkaške lige, 18,00 h KK Trogir – KK Alkar

NOGOMET
26.02.2011. subota, 16. kolo 2. HNL, 15,00 h JUNAK – IMOTSKI
12,30 h TEKSTILAC – OSK (prijateljska utakmica)

27.02.2011. nedjelja, 15,00 h GLAVICE – POSTIRA SARDI (prijateljska utakmica)

RUKOMET
26.02.2011. subota, 13. kolo 2. HRL – jug (rukometaši), 18,00 h RK Kamičak – RK Dubrovnik
18,00 h RK Trilj Pršut Voštane – RK Olimpija Vodice, 13. kolo 2. HRL –jug, rukometašice)
16,00 h ŽRK Zadar – ŽRK Sinj

ODBOJKA
27.02.2011. nedjelja, 2. HOL – jug (odbojkašice), 14,00 h ŽOK Marina Kaštela – ŽOK Sinj (u Kaštel Gomilici)

RAGBI
27.02.2011. nedjelja, ŠC 'Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol', 14,00 h RK Sinj – RK Rudar Zenica (prijateljska utakmica)

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

'Vrlo zapetljana priča', animirani hit film sinkroniziran na hrvatski jezik, na repertoaru sinjskog kina je večeras, te u nedjelju, 27. veljače i ponedjeljak, 28. veljače. Film će se prikazivati s početkom u 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Velić: Maškare nakon 30 godina

Sutra, dana 26.02.2011.g. (subota), nakon puna tri desetljeća zaboravljene tradicije, ponovno se okupljaju VELIĆKE MAŠKARE. Svečana karnevalska povorka (oko stotinu sudionika) će koristiti sljedeći pravac kretanja:
Polazak:  08:00h
VELIĆ Crkva Gornje selo (mjesto okupljanja karnevalske povorke) – JABUKA (Grubišići) – GUBAVICA (odmorište i objed) –TRILJ (do mjesne Crkve). Predstavljanje Velićkih maškara u središtu Trilja (kod mosta preko rijeke Cetine, istočni dio) oko 12 – 12.30 sati.
U povratku pravac kretanja karnevalske povorke je TRILJ – VEDRINE (kroz mjesto) - VELIĆ.
U Veliću u popodnevnim satima na platou uz OŠ 'Velić' će se održati završna ceremonija karnevalske svečanosti uz objed (vojnički grah) svih sudionika povorke i gostiju. Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate ovu kulturnu manifestaciju u našem mjestu, te uz jelo, piće i pjesmu zajedno sudjelujete u završnoj ceremoniji.
Organizacijski odbor 'Velićke maškare 2011.g.'
Predsjednik MO Velić
Marijo Kozina
IZVOR: WWW.FERATA.HR

TZ Trilj traži direktora

Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Trilja raspisalo je natječaj za izbor direktora Turističkog ureda.
Osim općih uvjeta za zasnivanje radnog odnosa, kandidati moraju ispunjavati i posebne uvjete, između ostaloga: završen preddiplomski ili diplomski sveučilišni studij ili stručni studij društvenog ili humanističkog smjera ili geografije; najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima u turizmu; položen stručni ispit za rad u turističkom uredu.
Direktorom može biti imenovana i osoba koja u trenutku sklapanja ugovora o radu nema položen stručni ispit za rad u turističkom uredu, ali ga mora položiti u roku od jedne godine od dana stupanja u radni odnos. Natječaj je otvoren do 3. ožujka.

Dodajmo kako je Turističko vijeće TZ Trilj jutros održalo sjednicu na kojoj je prihvaćeno financijsko izviješće Turističke zajednice za 2010. godinu. Zaključeno je kako će plan poslovanja donijeti novi direktor, kojeg će potvrditi Ministarstvo turizma. Podsjetimo, TZ Trilj bez direktora je bila dva mjeseca, nakon što je Tomislav Klarić Kukuz otišao na novo radno mjesto.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Od 11 sati, dionica autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica, u smjeru Rijeke, zatvorena je za teretna vozila teža od 3,5 tona, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, kombi vozila, motocikle i vozila s prikolicama, zbog bure.

Iz istog razloga, za sav promet zatvorena je dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Posedarje, te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (D 54). Obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27).

Jadranskom magistralom od Senja do Svete Marije Magdalene (D 8) prometuju samo osobna vozila, a na Paškom mostu zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK