Srijeda, 25.02.2009.

KORIZMENA DOGAđANJA U žUPI GOSPE SINJSKEDanas je Pepelnica ili čista srijeda, kojom počinje korizmeno vrijeme. Zapovijedni je post i nemrs. U ovim trenutcima počinje sveta misa u crkvi u Lučanima, za sat vremena počet će u Karakašici, a u crkvi čudotovrne Gospe sinjske sveta misa služit će se u 18,00 sati. Preko svetih misa upriličit će se i obred pepeljavanja.

25. veljače (srij.)-PEPELNICA
5. ožujka (čet.)-CJELODN. KLANJANJE
10. ožujka (utorak)-BIBLIJSKA VEčER
13. ožujka (petak)-TRIBINA ZA MLADE: "Pobjeda dobra"
14. ožujka (subota)-žUPSKO HODOčAšćE U KRAšIć
15. ožujka (nedjelja)-TVRđAVA: PUT KRIžA (roditelji prvoprič.)
22. ožujka (nedjelja)-TVRđAVA: PUT KRIžA (roditelji krizman.)
20.-22. ožujka (pet.-ned.)-DANI SLUGE BOž. FRA ANTE ANTIćA
24. ožujka (utorak)-BIBLIJSKA VEčER (19 sati)
25. ožujka (srijeda)-SVETKOVINA BLAGOVIJESTI
27. ožujka (petak)-KRIžNI PUT MLADIH NA TVRđAVI (11 sati)
1.-3. travnja (srij.-pet.)-KORIZ. VEčERI S OSNOVNOšKOLCIMA
2.-4. travnja (četv.-sub.)-čAšćENJE KRIžA (SV. FRANJO)
3. travnja (petak)-KRIžNI PUT NAšE žUPE NA TVRđAVI (16 sati)
5. travnja (nedjelja)-CVJETNICA, NEDJELJA MUKE KRISTOVE
- VELIKI I SVETI TJEDAN
IZVOR: http://www.gospa-sinjska.htnet.hr/

OBAVIJEST

Korisnici doplatka za djecu do kraja ovoga tjedna trebaju obnoviti zahtjev za dječji doplatak kako bi ga bez prekida nastavili primati i nakon 1. ožujka ove godine. Zahtjev se podnosi područnoj službi Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje prema mjestu prebivališta ili poštom.
Prema odredbama Zakona o doplatku za djecu, pravo na dječji doplatak mogu ostvariti korisnici čiji dohodovni cenzus iznosi do 50 posto proračunske osnovice, odnosno 1.663 kune.

VIJESTI IZ TRILJA

Iz dječjeg vrtića "Trilj" pristigla nam je obavijest u kojoj se mole roditelji djece s područja grada Trilja koji ne pohađaju vrtić, a rođeni su do 01.travnja 2003 god. da se jave u dječji vrtić ili na telefon 832-333. Roditelji se trebaju javiti do 01.ožujka zbog uključivanja djece u program rada "Male škole".

ZAVRšENI "KRNJEVALSKI DANI 2009."Nakon jednomjesečne vladavine, sinjske mačkare sinoć su vratili ključeve Grada. Nakon tradicionalnog obilaska Grada suđenje i spaljivanje krnje obavljeno je na sinjskoj pijaci.

OTVORENE NOVE PROSTORIJE KLUBA SINJANA I UDRGE "STUDENTI CETINSKE KRAJINE"

Sinoć su u Zagrebu u Praškoj ulici prigodnom svečanošću otvorene nove prostorije Kluba Sinjana i Udruge studenata Cetinskog kraja. Prostorije je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a blagoslovio ih fra je Frano Doljanin. Sinjsku delegaciju na ovoj svečanosti predvodio je gradonačelnik dr. Ivan Nasić. U kulturno-umjetničkom programu nastupila je klapa Fortunal, a za ovu prigodu postavljena je foto izložba "Grad Sinj i njegove ljepote" autora Filipa Ratkovića i Stipe župića.

SPORT

Sutra, 26. veljače, u 18 sati u gradskom kinu u Sinju održat će se svečano proglašenje najboljih športaša i klubova u Gradu Sinju za 2008. godinu. Priznanja će biti dodijeljena zaslužnim pojedincima i kolektivima za veliki doprinos u razvoju športa. Organizator ove priredbe je športska zajednica Grada Sinja.

KRONIKA 92

PP SINJ, 24.02.2009.g., oko 15,05 sati, u mjestu Vrpolje, zapalio se autobus marke TAM, splitskih registarskih oznaka u vlasništvu poduzeća iz Trilja, kojim je upravljao dvadesetsedmogodišnjak. U trenutku izbijanja požara u autobusu se nalazilo 30-ak putnika koji su neozlijeđeni izišli iz autobusa, koji je u potpunosti izgorio. Policijskim očevidom osnovano se sumnja da je uzrok požara najvjerojatnije kvar na motoru.
IZVOR: PU SD