Ponedjeljak, 25.02.2008.

OBAVIJEST

Danas su počeli upisi u evidenciju vojnih obveznika rođenih 1990. i starija godišta koji nisu upisani u vojnu evidenciju. Upisi se vrše u uredu za obranu u Sinju na adresi Stjepana Gunjače 12. U tijeku su upisi obveznika čija prezimena počinju sa slovima Ci ć, dok će u 13 sati početi upis prezimena ć, D i Dž. Sutra će se u 8 sati vršiti upis prezimena početnih slova đ i E, u 11 F i G , a u 13 H i I. Svi pozvani dužni su se odazvati bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu . Eventualnu spriječenost dužni su opravdati roditelji ili članovi uže obitelji stoji u dopisu ureda za obranu Sinj.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U VOJARNI KULA

U vojarni Kula u 9 sati počela je akcija dragovoljnog darivanja krvi. Krv daruju djelatne vojne osobe i djelatni sastav središta. Akcija je organizirana u suradnji sa transfuzijskim odjelom Kliničke bolnice u Splitu, a potrajat će do 14 sati. Organizatori očekuju da će se u ovoj akciji prikupiti 100-tinjak doza te dragocjene tekućine.

OSNOVANA UDRUGA "VETERANI 126. BRIGADE"

Na incijativu 20-tak časnika i dočasnika dragovoljaca 126. brigade i 16. domobranske pukovnije u subotu je održana osnivačka skupština braniteljske udruge «Veterani 126. brigade». Predsjednik udruge Boško Vladivić rekao je kako je primarni cilj udruge zaštita digniteta Domovinskog rata i 126. brigade te socijalna skrb za njene pripadnike.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJAZa sutra je najavljena 73. sjednica Gradskog poglavarstva za koju je predložen dnevni red od 20 točaka. Među ostalim razmatrati će se program javnih potreba u športu za 2008. godinu te utvrditi prijedlozi programa gradnje objekata i komunalne infrastrukture kao i održavanja komunalne infrastrukture. Poglavarstvo bi trebalo utvrditi Prijedlog Odluke o osnivanju Odbora za ravnopravnost spolova, a razgovarati će se i o izmjeni Odluke o utvrđivanju naknade za članove socijalnog vijeća. Sjednica će se održati u gradskoj vijećnici s početkom u 13,30 sati.

OBAVIJEST

USAID-ov projekt «Poduzetna Hrvatska» te zadruga «Dalmatinska zagora» organiziraju radionicu na kojoj će se govoriti o tome što je potrebno da bi se suveniri stavili na tržište. Cilj ove radionice je pomoći proizvođačima da povećaju prodaju turistima. Besplatnu radionicu voditi će Vendi Borović vlasnica radionice za izradu suvenira. Od proizvođača se očekuje da donesu uzorke svojih proizvoda, pakiranja i etiketa kako bi dobili povratne informacije od grupe. Radionica će se održati u srijedu u Gradskoj vijećnici od 9,30 sati do 17 sati i 15 minuta.

KINO DANAS

Još samo danas u gradskom kinu u Sinju igra američki akciji film «John Rambo» sa Silvestrom Staloneom u glavnoj ulozi.
Radnja filma odvija se dvadeset godina nakon događanja iz 'Ramba 3'. Početak filma je u 19 sati i 30 minuta.

SPORT

U 15. kolu košarkaške A1 lige Alkar je u Rijeci pobijedio domaćeg Kvarnera rezultatom 101-92

U susretu A2 košarkaške lige triljska Cetina bila je bolja u svojoj dvorani od splitskog Dalvina i pobijedila rezultatom 100:72

Jučer je u Hrvacama odigran najzanimljiviji susret drugog kola županijskog nogometnog kupa u kojem su nogometaši Junaka pobijedili domaćina rezultatom 2:0, a golove su postigli Jure Romac i Vagner Cruis. U istom natjecanju Glavice su sa visokih 6:0 poraženi u Ivan Begovini kod domaćeg Kamena.

U susretu druge odbojkaške lige, odbojkašice Sinja sigurno i uvjerljivo pobijedile su u šibeniku domaću ekipu šibenika 3: 0 u setovima.

Nakon zimske stanke nastavljena su rukometna natjecanja u drugoj ligi. Rukometašice Sinja odigrale su u Trogiru neodlučeno 28:28 s domaćinom Trogirom, dok je susret Cetina i Zadra odgođen.

Rukometaši Cetinke poraženi su u svojoj dvorani od Trogira 20:32, dok je Kamičak izgubio u Kaštelima od Adriacema 42:34.