Subota, 25.02.2006.

SEMINAR U HOTELU SVETI MIHOVIL U TRILJU

Hotel Sveti Mihovil domaćin je trodnevnom seminaru turističkih djelatnika i članovima seoskih gospodarstava. Organizator seminara na kojem će turistički djelatnici dobiti nova znanja vezana za razvoj agroturizama je županija u suradnji s članovima kluba Selo i kluba Farmera. Splitsko-dalmatinska dožupanica Anđelka Vuko ističe kako je projekt eko-etno selo dobio zeleno svjetlo.

Oko 30 -tak zainteresiranih tursitičkih djelatnika sa područja Sutivana, Drniša, Radošića, Kaštela, Klisa te Cetinskog kraja posjetili su Trilj kako bi se što više educirali o programima županije. Seminaru prisustvuju i članovi Turističkih zajednica županije kao i županijska komora, a dolazak su najavili brojni načelnici i gradonačelnici kako bi animirali svoje sugrađane za razvoj ovog oblika turizma.

U sklopu programa sudionici će posjetiti turističko seljačka gospodarstva u Grabu i čaporicama te u Grabovcu.

"DANI KRNJEVALA"

Sinjska Krnjevalska udruga ulazi u samu završnicu vladanja gradom. Predsjednik Damir Filipović-Grčić ističe kako je veći dio pokladnog programa realizirana kvalitetno i uspješno, a do kraja mandata ostaju dvije velike krnjevalske priredbe.
Današnji odlazak u Rijeku na Internacionalni maskembal s grupnom maskom samuraja prilika je po peti put predstaviti Sinj i Cetinski kraj na pokladno turistički način. Dodajmo kako je 28. veljače pokladni utorak kada će biti suđenje i spaljivanje popularnog Krnje te veliki završni maskembal u sinjskom Domu mladih.

I stanovnici Sinjskoga naselja ćosin Potok organiziraju pokladne svečanosti i spaljivanje Krnje. Mačkarana povorka najavljena je za 16 sati i 30 minuta, a organizatori najavljuju dobru zabavu i druženje do kasnih večernjih sati.

Danas je dan mačkaranih povorki i u sinjskoj okolici. Bez obzira na kišu koja pada iz Organizacijskog odbora šestoga po redu Brnaškog krnjevala ističu kako će se krnji suditi kod Runjuše, a maskembal će biti u Domu.

I Glavičani po deveti put organiziraju krnjevalske svečanosti .U 11 sati bilo je okupljanje maškara, a u večernjim satima najavljen je i ples pod maskama u tamošnjem Domu.

SPORT

Danas s početkom u 14 sati u Glavicama se otvara nogometna sezona 3. Hrvatske nogometne lige Jug. U goste Junaku stiže vodeća ekipa lige Dubrovački GOšK.

Večeras na splitskom Gripama igra se derbi A1 košarkaške lige između Split Croatia osiguranja i Alkara. Po najavama iz kluba navijača Maligani put Splita kreće nekoliko stotina sinjskih navijača. Za navijače osigurana su dva autobusa koja polaze u subotu u 17 sati s Alkarskog trkališta uz obavijest svima koji idu u Split kako je cijena ulaznice 20 kuna sa mogućnošću kupnje na prodajnim mjestima dvorane na Gripama.

VRIJEME

I u nastavku dana oblačno s kišom. Temperatura zraka u kretat će se između 7-10 stupnjeva Celzijevih.