Petak, 25.02.2005.

STANJE NA CESTAMA

Gotovo sve ceste na područje Hrvatske su mokre i skliske sa mjestimice ugaženim snijegom. Gust snijeg pada u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji, gdje smanjuje vidljivost.
Na području Cetinskog kraja novih 15 centimetar snijega napadalo je na Kamenskom, Tijarici, Rožama, Voštanima te na Zelovu.
Voditelj županijskih cesta sinjske Nadcestarije Nediljko živaljić ističe da su raspoložive ekipe strojevima čistile i posipale cestu Vrpolje-Kamensko, Vrlika-Maovice, a kamioni s potrebitim materijalom interveniraju prema Zelovu, Strizirepu, čačvini, Rožama i Voštanima.

PROMETNA NEZGODA U KARAKAšICI

Prema informacijama iz X Policijske postaje jutros u Karakašici zabilježena je jedan lakša prometna nezgoda s manjom materijalnom štetom.

ISTIčE ROK ZA PREDAJU POREZNIH PRIJAVA

Kako se bliži krajnji rok podnošenja poreznih prijava, a time i mogućnost pojačane gužve, sve porezne ispostave pa tako i sinjska, danas i u ponedjeljak zaprimat će prijave do 19 sati.
Poreznim obveznicima će biti omogućeno predati poreznu prijavu i u subotu od 7 do 15 sati, što je uvedeno zbog građana pretrpanih poslovnim obvezama tijekom radnog tjedna.
Voditeljica porezne ispostave u Sinju, Ana Gašpar potvrđuje kako je naša ispostava zaprimila najviše prijava. Tijekom drugog mjeseca dnevni prosjek kretao se od 400-500 prijava, a samo jučer prijavu poreza na dohodak prijavio je 651 građanin.

REZULTATI PROGRAMA POTICANJA ZAPOšLJAVANJA

Programima poticanja u zapošljavanju od početka njihove primjene, od ožujka 2002 godine do sada posao su našle 67.284 osobe. Program «učenjem do posla za sve» koji je usmjeren pripravnicima, zapošljavanju mladih do 30 godine bez radnog iskustva i nezaposlenih koji su u evidenciji najmanje mjesec dana, zaposleno je 47.544 osobe.

BOJNO GAđANJE HV U VRLICI

Postrojbe Hrvatske vojske danas u Vrlici na vježbalištu Veliko suho polje provode bojna gađanja ciljeva na zemlji iz topničkog oružja. Umoljava se pučanstvo da od 9,30 do 14 sati ne zalazi na spomenuto područje.

PUT KRIžA

U Svetištu Gospe sinjske danas se održava pučka pobožnost Put križa koju će danas predvoditi franjevačka mladež, svetu misu predvodi i propovijeda don Mate Mateljan. Pobožnost križnog puta i svetu misu od 17,30 direktno će prenositi Radio Sinj.
U crkvama na čitluku, Jasenskom, Brnazama, Glavicama i Lučanima pobožnost križnog puta održat će se od 16 sati, a u Karakašici od 17,30.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas povremena sunčana razdoblja. Zapuhat će bura i sjeverozapadnjak. Najviše dnevna temperatura zraka između 6 i 12 stupnjeva.