Petak, 25.01.2019.

Muzeju Cetinske krajine milijun kuna za novi postav!


Ministarstvo kulture RH odobrilo je milijun kuna za izvedbu stalnog novog postava Muzeja Cetinske krajine – Sinj.
Obnova zgrade Palacina kroz projekt ‘Sinj u sridu’ stvorila je uvjete za izvedbu novog postava. Izrada nove koncepcije trajala je godinu i pol dana, a autorski tim uključivao je cijeli kolektiv Muzeja: Daria Domazet, ravnateljica i viša kustosica, Danijela Petričević Banović, kustosica, Anita Librenjak, kustosica, Anđela Vrca, kustosica te vanjske suradnike: Dragana Modrić, kustosica i voditeljica Galerije Sikirica i Petra Jenjić, kustosica.
Za idejno likovno oblikovanje zaslužni su Damir Gamulin i Anton Sevšek.
Koncepcija je predstavljena Hrvatskom muzejskom vijeću te je od istog tijela i odobrena u lipnju 2018. godine.
Novi postav financira se iz europskih fondova, Ministarstva kulture RH te Splitsko – dalmatinske županije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otkrivena spomen ploča poginulom branitelju Tomislavu Jukiću


Članovi Udruge tenkista veterana Domovinskog rata Cetinske krajine sudjelovali na obilježavanju 26. obljetnice VRO Maslenica.
Dana 19. siječnja članovi Udruge su posjetili mjesto Šaline u Općini Posedarje gdje su obilježili mjesto pogibije suborca Tomislava Jukića koji je svoj mladi život dao za slobodnu i neovisnu državu Hrvatsku. Dana 22. siječnja brat Marko Jukić i sestra Ivka Jukić otkrili su spomen ploču. Uz članove obitelji i UTVDRCK otkrivanju su prisustvovali i veterani 4. gbr ‘Pauci’, načelnik Općine Otok Dušan Đula, kojima se ovim putem iz Udruge zahvaljuju na suradnji i podršci.
IZVOR: WWW.FERATA.HR