Četvrtak, 25.01.2018.

Obilježavanje ‘Noći muzeja’ u Sinju


Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama, u petak 26. siječnja 2018. godine, po trinaesti put, organizira manifestaciju Noć muzeja.Ovogodišnja tema Noći muzeja je ‘Muzeji i sport – brže ,više, jače.. citius, altius, fortius…’
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Noć muzeja’ u Muzeju triljskog kraja


Muzej triljskog kraja uključio se u manifestaciju ‘Noć muzeja’ koju po 13. put organizira Hrvatsko muzejsko društvo.
U okviru Noći muzeja 2018. koja je koncipirana kao dinamična manifestacija pod naslovom i olimpijskim geslom: ‘Muzeji i sport – brže, više, jače…/ Citius, altius, fortius…’ Muzej triljskog kraja pripremio je raznovrstan program za svoje posjetitelje, kako za one najmlađe – tako i za odrasle. Program Noći muzeja 2018. počet će službenim otvorenjem manifestacije u 18 sati. U 19 sati počet će Dječja Noć muzeja, na kojoj će najmlađi posjetitelji odslušati predavanje ‘Sport u rimskom legijskom logoru Tiluriju: Gaj Laberije i lopta’, a u okviru kojeg će moći zaigrati neku od sportskih ili društvenih antičkih igara.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Krnjevali organiziraju tradicionalnu arambašijadu


Krnjevalska udruga grada Sinja u subotu, 27. siječnja u svojim novim prostorijama na gradskom bazenu organizira tradicionalnu arambašijadu i svjetsko prvenstvo u brzom izjedanju arambaša. Početak programa je u 17 sati.
‘Svi građani su pozvani na očuvanje tradicije i druženje uz arambaše, vino i pismu. Natjecateljski dio održat će se na principu 3 protiv 3’, poručuju iz Krnjevalske udruge.
Za sve informacije i prijavu ekipa možete se javiti na broj 0989161902.