Petak, 25.01.2013.

21. obljetnica pogibije zrakoplovaca

U Sinju će se sutra obilježiti 21. obljetnica pogibije Branka Fidela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalića i Bojana Vojvode, pilota i padobranaca Samostalnog zrakoplovnog voda Split, koji su poginuli u zrakoplovnoj nesreći pada aviona u Sinju 26. siječnja 1992. godine.  U 10 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se misa zadušnica. Nakon toga, u 11 sati na mjestu pogibije, kod spomenika 'Slomljena krila' u Šimaca upriličit će se polaganje vijenaca.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra skup i konferencija HDZ-a

U svrhu pripreme za predstojeće lokalne izbore, sutra se u Sinju održava skup dužnosnika HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije. Skup će se održati u gradskom kinu s početkom u 10:30 sati. Na skupu će sudjelovati predstavnici stranačkih tijela Hrvatke demokratske zajednice iz cijele Splitsko-dalmatinske županije. Kako je Hrvatska demokratska zajednica najjača politička organizacija u našoj županiji očekuju se konstruktivni prijedlozi koji će omogućiti nastavak i započinjanje novih projekata u županiji, gradovima i i općinama u razdoblju nakon lokalnih izbora u svibnju. Kao i dosada, Hrvatska demokratska zajednica spremna je nastaviti svoj rad u službi svih stanovnika naše županije, gradova i općina.
Nakon skupa, u 12:00 u hotelu Alkar predviđena je konferencija za novinstvo.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Noć muzeja' u SinjuMuzej Cetinske krajine obilježava manifestaciju 'Noć muzeja', koja će se u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održati danas u više od 100 gradova i mjesta.Program u Muzeju Cetinske krajine počinje u 18 sati besplatnim stručnim vodstvom po stalnom muzejskom postavu. U 19 sati bit će otvaranje izložbe 'Antički Sikuli', koja je organizirana u suradnji s Muzejom grada Kaštela povodom dvadeset godina od početka arheoloških istraživanja. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje dr. sc. fra Ante Čovo "Vjera i kultura"

Udruga Cjelovit život i Dječji vrtić Blagovijest, u sklopu projekta Vjera i nevjera za Godinu vjere organizira predavanje dr. sc. fra Ante Čovo "Vjera i kultura" u petak 25. siječnja 2013. u 18:30 sati u Dvorani Gospe Sinjske u Franjevačkom samostanu u Sinju.

'Hobbit' stigao u sinjsko kino

U sinjskom kinu do ponedjeljka prikazuje se američki fantastični spektakl 'Hobbit'. Početak prikazivanja je u 19 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR