Srijeda, 25.01.2012.

Zaključen predugovor o kupoprodaji nekretnina na području GZK-Sinj s tvrtkomDana 25. siječnja 2012.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, prof. zaključio je predugovor o kupoprodaji zemljišta  na području GZK-Sinj s tvrtkom „VIATOR“ d.o.o., Split.
Tvrtka „Viator “ d.o.o., Split je tvrtka vlasnik licence „Last minute Rent a car“ za Republiku Hrvatsku. Bavi se dvjema osnovnim djelatnostima: iznajmljivanjem i prodajom vozila. Namjera investitora je da na području GZK-Sinj, na čestici zemljišta površine 11.327 metara četvornih  u fazama izgradi upravnu zgradu i prodajni salon, zatim praonicu vozila, te objekat za program osobnih vozila (servis, limarija i lakirnica)
Trenutno imaju 15 uposlenih, a planiraju novozapošljavanje za cca. 15 radnika.

Riječ o još jednom u nizu potpisanih predugovora po novim uvjetima prodaje zemljišta i atraktivnoj cijeni  od 35 kuna po metru četvornome, uz niz drugih pogodnosti koje se nude investitorima.
IZVOR: GRAD SINJ

Sjećanje na poginule zrakoplovce

Sutra se navršava 20. godina od pogibije pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda 4. brigade ZNG-a, hrvatskih branitelja Branka Fidela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode, pilota i padobranaca samostalnog zrakoplovnog voda Split, koji su poginuli u zrakoplovnoj nesreći pada aviona AN-2 u Sinju 26. siječnja 1992.g.Susret sjećanja i odavanje počasti održat će se sutra u organizaciji Ministarstva obrane, Oružanih snaga RH, Zapovjedništva HRZ i PZO, 93. zrakoplovne baze.

Sveta misa zadušnica bit će služena u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati. Članovi obitelji poginulih, visoka vojna i civilna izaslanstva, predstavnici braniteljskih udruga, ratni zapovjednici i prijatelji poginulih branitelja u 11 sati položit će vijence na mjestu pogibije u Šimcima, na spomen obilježje Slomljena krila.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

U Splitu na terenima Boćarskog kluba Nada završen je novogodišnji boćarski turnir koji je okupio 34 ekipe iz Splitsko-dalmatinske i Šibensko- kninske županije. Na ovom jakom turniri nastupilo je i 12 boćara s područja Cetinskog kraja.U ekipnoj konkurenciji najbolja je bila ekipa Dugopolja, koja je u finalu pobijedila Trilj 8-4. Za najboljeg igrača proglašen je Svemir Sablić član BK Trilj
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gradonačelnik 6 mjeseci 'čuvao' tajnu

Od povratka vojske u Sinj neće biti ništa. Ministar obrane RH Ante Kotromanović za jučerašnje izdanje Slobodne Dalmacije izjavio je kako povratak vojske u Sinj nije moguć jer vojarna Kula ne zadovoljava standarde NATO-a. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Aktivnosti Uruge “Mačkare općine Otok”

OTOK – Na sastanku Mačkarske udruge općine Otok održanom 20. siječnja 2012. godine u Otoku, kojem su prisustvovali svi predstavnici lokalnih mačkara (Strana, Korita, Živinić, Priblaće, Ruda, Jelašce, Udovičići i Gala) donesen je plan rada ove Udruge za 2012. godinu. Udruga planira napraviti završnu feštu ovogodišnjih poklada okupljanjem svim mačkara 18. veljače na općinskom trgu. Isto tako, na pokladni utorak 21. veljače, planira se i organizacija dječijeg maskembala u suradnji s OŠ „Kamešnica“ te ostalim područnim školama u općini Otok. Za sve sudionike planira se prirediti prigodni domjenak kao i nagrade za najbolju grupnu i pojedinačnu masku. Načelnik općine Otok, Branko Samardžić, financijski će pomoći rad Udruge, a dobivena sredstva će se raspodijeliti lokalnim mačkarama. Opširnije...
Piše: Lucija Grgat
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM