Utorak, 25.01.2011.

Autoprijevoz ukida linije

Autoprijevoz Sinj od 1. veljače, zbog nerentabilnosti, ukida pojedine autobusne linije. U lokalnom putničkom prijevozu ukidaju se lokalne linije:
06,00 h: Sinj – Bajagić – Sinj
10,00 h: Sinj – Bajagić – Sinj
10,00 h: Sinj – Dabar – Sinj
19,30 h: Sinj – Bajagić – Sinj

Županijske linije:
21,00 h: Sinj – Split
22,00 h: Split – Sinj

Međužupanijske linije:
06,00 h: Split – Sinj – Knin ( polazak iz Sinja u 7 sati)
8,30 h: Knin - Sinj - Split

Iz Autoprijevoza navode kako se na ovim linijama već duže vremena prometuje sa značajnim gubitcima. Početkom godine Autoprijevoz je uputio pisane zahtjeve za sufinanciranje linija gradovima i općinama kroz koje prolaze autobusne linije ali nisu dobili odgovor.
S obzirom da se nitko nije očitovao o zahtjevu za sufinanciranjem linija, direktor Autoprijevoza Jakov Jerkan ističe kako su linije primorani ukinuti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dalmatinka Nova traži jamstvo Frigosa

Odbor vjerovnika Dalmatinke nove d.d. u stečaju i stečajni upravitelj Vedran Šeparović jučer su održali sastanak u prostorijama Gradske uprave Sinja.
Stečajni upravitelj obavijestio je Odbor o statusnim promjenama tvrtke Frigos lumen d.o.o. na Trgovačkom sudu u Splitu.
Podsjetimo, Frigos lumen poslala je pismo namjere za otkup Dalmatinke nove u stečaju kao tehnološke cjeline za 27 milijuna kuna.
Tu ponudu Odbor je ocijenio prihvatljivom, no Tvrtka nije uplatila jamčevinu.
Stav Odbora je da bi pretpostavka za ozbiljno razmatranje ponude bila uplata jamčevine od 200 tisuća kuna.
Frigos lumen trebao bi uplatiti jamčevinu Trgovačkom sudu u Splitu do kraja tjedna jer je novi sastanak Odbora sazvan već za utorak 2. veljače 2011. godine.
Predsjednica Odbora Iva Radonja predložila je ako jamčevina ne bude uplaćena u zadanom roku, da se donese odluka o novom javnom oglašavanju gdje bi se Dalmatinka nova prodavala parcijalno s nekretninama i pokretninama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Čarobni pianino dobio dozvolu

Ravnateljica dječjeg vrtića 'Čarobni pianino' - Dea Jakaša Štolcar obavijestila je javnost o ishodovanju uporabne dozvole.
Priopćenje donosimo u cijelosti:
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Jadra na čelu 'sinjskih krnjevala'

Jadranka Maleš - nova je predsjednica Krnjevalske udruge Grada Sinja. Tako je odlučilo 50-ak članova Krnjevalske udruge koliko ih se sinoć okupilo u Gradskoj vijećnici na Izbornoj skupštini Udruge.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer,24.01.2011.g., dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom i malodobnikom. Osnovano se sumnja da su dana 21/22. 01. 2011.g. u Sinju, provalili u kiosk i otuđili cigarete i časopise. Podnijeta je KP iz čl.217.KZ-a ODO za mladež.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Kolnici su mokri i skliski u Gorskom kotaru i Lici, a zbog niskih je temperatura moguća mjestimična poledica.

Duž Jadranske i Ličke magistrale upozoravamo na moguće odrone.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK