Ponedjeljak, 25.01.2010.

''KREATIVNA ZIMA''

Udruga Srma od 1. veljače počinje provoditi zimski ciklus kreativnih radionica za sve uzraste pod nazivom ''KREATIVNA ZIMA''. Projektom su predviđene radionice veza, pletenja i kukičanja za odrasle, kreativna i likovna radionica za učenike, te likovna radionica za odrasle.
Cilj provedbe projekta je kvalitetno osmišljavanje slobodnog vremena, prevencija asocijalnog ponašanja djece, nezaposlenih i starijih osoba, poticanje cjeloživotnog učenja, stjecanje novih vještina i novih poznanstava.
Radionice se odvijaju od ponedjeljka do petka svakodnevno u vremenu od 17 do 18,30 sati u prostorijama Udruge Srma, Galerija Galiotović. Sve informacije i predbilježbe na 661-661 ili 095/8272-501.

U Cetinskom kraju u prosincu prošle godine evidentirano je 3814 nezaposlenih osoba

U Cetinskom kraju u prosincu prošle godine evidentirano je 3814 nezaposlenih osoba, odnosno 76 više nego u studenom. U odnosu na isti mjesec godinu dana prije, broj nezaposlenih povećan je za 716, odnosno za 19 posto. 0d 270 novoprijavljenih u evidenciju su došli uglavnom iz radnoga odnosa, zbog isteka ugovora o radu ili otkaza zbog teškoća u poslovanju tvrtki.
Porast broja nezaposlenih nastavljen je i u siječnju. S današnjim danom u sinjskoj ispostavi Zavoda prijavljeno je 3275, odnosno 317 osoba više nego u prosincu, a u triljskoj 894 ili 38 više nego prošli mjesec.

Kronika 93

U požaru u kojem je sa srijede na četvrtak izgorjela baraka građevinske tvrtke Sinj d.d. u stečaju i dio dokumentacije, za poduzeće najvjerojatnije nije pričinjena velika materijalna šteta, kazala je stečajna upraviteljica Ankica Čenić. Prema njenim riječima u čeličnoj kasi su se nalazile fotokopije dokumentacije poduzeća prije otvaranja stečaja, koje su nagorjele i ovlažile uslijed gašenja požara. Originali i druge fotokopije dokumenata nalaze se kod knjigovođe, stečajne upraviteljice i na Trgovačkom sudu u Splitu.
Kolika je stvarna šteta za poduzeće moglo bi se znati do kraja tjedna nakon što se pregleda sva oštećena dokumentacija. 
Podsjećamo, policiju je o požaru izvijestila stečajna upraviteljica Ankica Čenić, a očevidom je utvrđeno kako je požar izazvao za sada nepoznati počinitelj.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH odobrio je financijska sredstva Gradu Trilju za kupnju vozila za čišćenje i pranje ulica

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH odobrio je financijska sredstva Gradu Trilju za kupnju vozila za čišćenje i pranje ulica. Odobreni iznos je 50% od ukupne cijene čistilice, odnosno 400 tisuća kuna, a ostatak sredstava u ovogodišnjem proračunu osigurao je Grad Trilj.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 19,30 sati prikazuje se film “Sherlock Holmes”.

''Sinj – grad zdrave mladeži''

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put dobila je od Vlade RH, Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga financijsku potporu za svoj projekt prevencije ovisnosti ''Sinj – grad zdrave mladeži'' koji se provodi u svim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Grada Sinja i cetinskog kraja.

U sklopu navedenog projekta Udruga je organizirala niz tematskih radionica, tematskih igraonica i parlaonica koje su provedene u svim osnovnim škola sa područja Grada Sinja (OŠ Fra Pavla Vučkovića, OŠ Ivana Lovrića, OŠ Marka Marulića, OŠ Ivana Mažuranića)....

Stanje na cestama

Kolnici su vlažni ili mokri te skliski mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici i Gorskom kotaru, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. U Gorskom kotaru magla mjestimice smanjuje vidljivost, posebice na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko, dok jak vjetar puše od Kikovice do tunela Tuhobić. Na cestama u gorju, te duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.

U Lici na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak zbog zimskih je uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja potrebna je zimska oprema....