Nedjelja, 25.01.2009.

Sinj: "Mačkare" preuzele ključeve Grada


Piše i snima: žarko KODžOMAN

Jučer su u Sinju počele krnjevalske svečanosti. U Gradskoj vijećnici Grada Sinja u 17 sati održala se primopredaja ključeva i vlasti grada, te je tim činom počela manifestacija "Krnjevalski dani 2009."

Gradonačelnik Sinja dr. Ivan Nasić predao je ključeve grada predsjedniku Krnjevalske udruge Grada Sinja Anti Sesardiću, koji je u prostorije Gradske vijećnice stigao u pratnji 30-tak "mačkara". Prije predaje ključeva uz pratnju glazbe "mačkare" su zaplesale, a s jednom od njih zaplesao je i sam gradonačelnik Nasić.


- Sljedećih mjesec dana u Sinju će vladati smijeh i veselje, a novca mora biti, s obzirom na to da je početak godine, a gradski proračun je izglasan - rekao je predsjednik Krnjevalske udruge Grada Sinja Ante Sesardić.

"Mačkare" će vladati Sinjom mjesec dana, a središnja svečanost "Krnjevalskih dana 2009." bit će 24. veljače, na Pokladni utorak, kada će se organizirati Krnjevalska povorka, suđenje i spaljivanje krnje.

Inače, sami početak manifestacije "Krnjevalski dani 2009." trebao se održati na Trgu Kralja Tomislava (na Sinjskoj pijaci), no primopredaja ključeva i vlasti grada zbog loših vremenskih uvjeta (kiše) na kraju je ipak prebačena u Gradsku vijećnicu.
IZVOR: www.glasdalmacije.hr

SPORT

A1 košarkaška liga: Zabok Alkar 74:82