Petak, 25.01.2008.

ODRžAN SASTANAK U " TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA" . GRADONAčELNIK SINJA NIKOLA TOMAšEVIć DOčEKAN ZVIžDUCIMA I POVICIMA NEGODOVANJA



U tvornici "Dalmatinka Nova" danas je održan sastanak na koji je Uprava tvornice pozvala predstavnike sva tri sindikata koja djeluju u Dalmatinci, gradonačelnika Sinja Nikolu Tomaševića i župana Antu Sanadera.
Sastanku su, uz članove Uprave i rukovodstva, nazočili Božo Sinčić, pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo županije splitsko - dalmatinske, žana Kokan iz županijske podružnice Hrvatske udruge poslodavaca, te povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić.
Kako su i najavili na sastanku se nisu pojavili predstavnici Nezavisnog sindikata i Saveza samostalnog sindikata Hrvatske TOKG-a.

Sastanku nije nazočio ni gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević kojeg je prilikom njegova dolaska na sastanak grupa radnika, pred ulazom u tvornicu, dočekala zvižducima i povicima negodovanja, zbog čega se gradonačelnik Tomašević vratio u svoj ured.

Povjerenik HUS-a za Dalmaciju Jozo Marić na današnjem sastanku kazao je da HUS podržava zahtjeve ostala dva sindikata u Dalmatinci, no da stečaj nije pravo rješenje jer on dovodi do otkaza radnicima. Kazao je i da HUS neće potpisati prijedlog Sporazuma koji je Sindikatima na potpis ponudila Uprava tvornice, ukoliko to ne učine ostali sindikati.

Visoki Trgovački sud u Zagrebu odbio je zahtjev poslodavca «Dalmatinke Nove» za izuzećem svih sudaca Trgovačkog suda u Splitu u slučaju Dalmatinka. Sudac Ivan Basić početkom idućega tjedna trebao bi donijeti konačno rješenje u stečajnom postupku Dalmatinke.

OBAVIJEST

U Sinjskoj ispostavi Ureda porezne uprave do danas je zaprimljeno oko 900 prijava poreza na dohodak za 2007. godinu potvrdila nam je voditeljica ispostave Ana Gašpar. U sinjskoj poreznoj ispostavi do kraja veljače kada je i posljednji rok za prijevu poreza očekuju oko 13.000 prijava.

OBAVIJEST

Korisnici zelenih poljoprivrednih knjižica mogu do najkasnije 31. siječnja vratiti knjižice u Ured državne uprave u sobu br.42 kako bi i ove godine mogli koristiti pravo na plavi eurodizel.

SPORT

Sutra se igra 12. kolo A1 košarkaške lige. U 19,30 sati u Sinju igraju Alkar i Zabok. Iz udruge navijača Maligani pozivaju svoje članove i sve navijače da dođu u dvoranu i navijanjem pomognu sinjskim košarkašima, jer po najavama goste će pratiti 40 tak navijača koji dolaze iz Zaboka.

Predsjedništvo nogometnog kluba Glavice, za novog trenera prve ekipe imenovalo je dugogodišnjeg igrača i trenera u klubu Paulinka Romca, a prozivka za početak priprema zakazana je u nedjelju 27. siječnja u 10 sati na igralištu u Glavicama.

Na nogometni turnir u Austriju otputovali su mladi nogometaši iz nogometne škole Glvice. Na turniru na kojem nastupa desetak ekipa, mladi nogometaši iz glavičke škole boravit će do nedjelje. Pored 18 nogometaša, na put je otišlo vodstvo škole i četiri roditelja.

Sutra nogometaši Junaka igraju prvi pripremni susret. U 14,30 sati sastaju se u Stobreču protiv domaćeg Primorca.