Četvrtak, 25.01.2007.

KRONIKA 92

PP SINJ, 24.01.2007. g., izvršena je krim obrada nad dvadesetčetverogodišnjakom kojom je utvrđeno da je dana 11.11.2006. g., u večernjim satima, u Trilju, nakon svađe s prijateljima udario rukom po kućištu kamere na poslovnici Splitske banke pričinivši štetu od 2.500,00 kn.


PP SINJ, 23./24.01.07. g., u Sinju, NN počinitelj je nasilno ušao u skladišta poduzeća "Ferocommerce" odakle je otuđio 1350 m električnih vodiča. M. šteta 11.000,00 kn.

IZVOR: PU SD

GODIšNJICA POGIBIJE PILOTA I PADOBRANACA HRZ

Sutra se navršava petnaest godina od pogibije pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. U naselju šimci smrtno su stradali: Branko Fidel, Boris Kekez, Mladen škalic, Davor šabić i Bojan Vojvoda. Na mjestu pogibije uz rodbinu, prijatelje, predstavnike HV, civilne i crkvene vlasti i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, vjenac će položiti zapovjednik zračne baze Divulje pukovnik Miroslav Kovač. Misa zadušnica služiti će se u petak u 11 sati u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE SINJSKOG OGRANKA HSP

Hrvatska stranka prava održala je konferenciju za tisak na temu « Hrvatska stranka prava u gradu Sinju i Cetinskoj krajini». Na konferenciji je govorio član predsjedništva stranke dr. Milijan Sesar te je predstavio novog povjerenika za grad Sinj pošto je dosadašnji dugogodišnji predsjednik prof Anđelko Tomić odstupio s te dužnosti.

Sa postavljanjem Igora Vitića na mjesto povjerenika u Sinju ne slaže se Izvršni odbor te stranke koji su se danas oglasili priopćenjem za javnost u kojem stoji kako da je nekorektno i neprimjereno prema članstvu HSP-a s ovog područja imenovanje čovjeka koji nikada nije pripadao pravaškom miljeu, čovjeka o kojemu nemaju dobro mišljenje.

OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNIKE

Svi poljoprivrednici koji će koristiti pravo na plavi eurodizel u 2007. godini prilikom preuzimanja zelenih knjižica obavezno moraju podnijeti zahtjev za poticaj u stočarstvu odnosno poticaj za krave - obavijestili su iz Gradske uprave.

OBAVIJEST

Udruga za razvoj civilnog društva i kvalitetu življenja SRMA pokreće akciju osnivanja kluba žena oboljelih i lječenih od karcinoma dojke. Pozivaju se oboljele žene, kao i one koje im žele biti podrška i volontirati u raznim akcijama da dođu na sastanak koji će se održati sutra u prostorijama udruge u galeriji Galiotović s početkom u 18 sati.

ODGOđEN KONCERT

Najavljeni koncert s plesom naziva «Jadranska serenada» s Ingom i Stipom koji se trebao održati večeras u sinjskom hotelu Alkar kako doznajemo od organizatora koncerta sinjskog ogranka Matice hrvatske zbog tehničkih razloga je odgođen.